Ovocná torta
Ovocná torta so želé (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Piekla som ju pre tých, ktorých
mám rada.* Pre milovníkov ovocných
dobrôt, ovocie môže byť
rôzne...
18 porcií |
60 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do tuha. Pridáme po lyžiciach olej a postupne aj po jednom žĺtku, miešame na menších otáčkach.
- Do vaječnej peny varechou zľahka vmiešame preosiatu múku. Formu (25x25 cm) vyložíme papierom na pečenie.
- Cesto vlejeme do formy a pečieme 40-45 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
- Upečený korpus necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a korpus prekrojíme na dve rovnaké časti. Pripravené suroviny na plnku, jahodové želé, ovocie.
- Smotanu s jahodovou plnkou v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, mascarpone, jahody pokrájané na menšie kúsky a došľaháme. Do tortovej formy dáme spodný diel korpusu, jahody prekrojíme a poukladáme celom obvode.
- Rozotrieme plnku, uhladíme a trochou plnky potrieme aj druhú časť korpusu, ktorý preložíme, zľahka pritlačíme.
- Nanesieme jahodový džem a dáme do chladničky stuhnúť.
- Podľa návodu pripravíme želé, ktoré nalejeme na celý povrch torty. Dáme do chladničky stuhnúť. Tortu pred podávaním ozdobíme ovocím podľa seba.
- Konečná verzia, ale rez torty nemám... Po gratulácii som už nestihla foto.
- Dnešná oslávenkyňa, nevesta Zlaťka.