Ovocná torta

Ovocná torta so želé (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Piekla som ju pre tých, ktorých mám rada.* Pre milovníkov ovocných dobrôt, ovocie môže byť rôzne...

18
porcií
60 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do tuha. Pridáme po lyžiciach olej a postupne aj po jednom žĺtku, miešame na menších otáčkach.
  2. Do vaječnej peny varechou zľahka vmiešame preosiatu múku. Formu (25x25 cm) vyložíme papierom na pečenie.
  3. Cesto vlejeme do formy a pečieme 40-45 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov.
  4. Upečený korpus necháme vychladnúť, stiahneme papier na pečenie a korpus prekrojíme na dve rovnaké časti. Pripravené suroviny na plnku, jahodové želé, ovocie.
  5. Smotanu s jahodovou plnkou v prášku (nemusí byť) vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, mascarpone, jahody pokrájané na menšie kúsky a došľaháme. Do tortovej formy dáme spodný diel korpusu, jahody prekrojíme a poukladáme celom obvode.
  6. Rozotrieme plnku, uhladíme a trochou plnky potrieme aj druhú časť korpusu, ktorý preložíme, zľahka pritlačíme.
  7. Nanesieme jahodový džem a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Podľa návodu pripravíme želé, ktoré nalejeme na celý povrch torty. Dáme do chladničky stuhnúť. Tortu pred podávaním ozdobíme ovocím podľa seba.
  9. Konečná verzia, ale rez torty nemám... Po gratulácii som už nestihla foto.
  10. Dnešná oslávenkyňa, nevesta Zlaťka.