Ovocná torta
Ovocná torta so želé a s mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Konečne sa môžem vyšantiť, na záhradke sú prvé jahody... Torta bude pre
mojich, ktorých mám rada.
14-16 porcií |
60-70 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny, po lyžiciach zašľaháme práškový cukor.
- Sneh došľaháme dotuha, pridáme po jednom žĺtku zašľaháme. Následne vlejeme striedavo olej a teplé mlieko. Múku hladkú, polohrubú preosejeme so sódou bikarbónou a na malých otáčkach mixéra vmiešame do vaječného základu.
- Cesto zľahka premiešame varechou, formu vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a vlejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 45 minút, cesto kontrolujeme špajľou či je upečené...
- Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme, po vychladnutí ju opatrne odstránime spolu s papierom na pečenie a korpus rozrežeme.
- Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme trochou džemu alebo lekváru a uložíme okrúhle piškóty.
- Vo vode, do ktorej pridáme cukor rozhabarkujeme pudingový prášok (ak namiesto vody použijeme jahodový džús, už nepridávame cukor). Uvaríme za stáleho miešania husté želé.
- Za horúca polejeme piškóty a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí priklopíme druhou časťou korpusu, zľahka pritlačíme a odložíme do chladničky.
- Suroviny na krém. Smotanu so smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, Salko a došľaháme do tuha.
- Krémom potrieme tortu, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
- Torta po ochutnávke v reze...