Ovocná torta s lentilkami

Autor receptu: marsalko

Túto tortu som piekla na počesť menín môjho 5 ročného syna, na jeho želanie. Je to obmena z receptu "lentilková doboška". Na zdobení sa zúčastnil aj syn,takže sme si z tohto pečenia urobili aj takú zábavu :)

18
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme bielka zo 6 vajec do tuhej peny. Postupne primiešame cukor, žĺtka, vodu, olej a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vylejeme do tortovej formy (vystlaná papierom na pečenie alebo omastená a vysypaná múkou). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180st. 45 minút. (ak chcete tmavý korpus - plnka je bledá, môžete do cesta pridať 1-2 PL kakaa, o toľko ale pridajte menej múky aby cesto nebolo príliš tuhé).
  2. Mlieko s cukrom a vanilk. cukrom dáme variť, do toho pridáme zlatý klas vymiešaný s trochou mlieka. Varíme do zhustnutia. Puding necháme vychladiť, do vychladnutého vmiešame maslo, vymiešame do hladka.
  3. Po vychladnutí korpusu - korpus rozkrojíme na 3 časti. Každú časť dôkladne polejeme šťavou z kompótov, natrieme džemom (akýmkoľvek, ja som dala marhuľový a jahodový), 1. plát natrieme krémom, na to poukladáme mandarinky, na ne uložíme 2. plát, navlhčíme šťavou, natrieme džemom, naplníme krémom, na to dáme jahody (môžu byť pokrájané). Na jahody dáme 3. plát,ktorý sme tiež z vnútornej strany navlhčili kompótovou šťavou. Navlhčovanie odporúčam, torta je šťavnatá, cesto nie je suché.
  4. Na záver celú tortu potrieme zvyškom krému. Krému je dosť, netreba sa báť pri plnení vnútornych plátov korpusu. Na záver ozdobíme lentilkami podľa fantázie. Nerovnosti krému na povrchu torty môžeme zakryť kokosovou múčkou, alebo strúhanou čokoládou ( na to sa môžu poukladať lentilky). Dáme do chladničky aspoň na 5-6 hodín alebo na noc. Verím, že vám táto torta bude chutiť. Je svieža a šťavnatá :) Dobrú chuť :)