Ovocná torta
Ovocná torta s jahodovým krémom a so želé (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vhodná na každú príležitosť, sviatky, oslavy, posedenie. U mňa to je pre radosť...
12-14 porcií |
80 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na krém.
- V mlieku rozmiešame pudingový prášok, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
- Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor a šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne pridáme striedavo olej a šťavu z kompótu.
- Do vaječného základu varechou vmiešame preosiatu múku. Formu na tortu boky vymastíme maslom a vysypeme múkou, spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 minút. Kontrola upečenia korpusu špajľou...
- Vychladnutý jahodový puding preložíme do mixéra, zašľaháme do hladka a postupne pridáme zmäknuté maslo.
- Hotový krém.
- Korpus po vychladnutí, suroviny na želé. Šťavu z kompótu a vodu zmiešame, pridáme pudingový prášok, cukor vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme želé.
- Z korpusu odstránime papier na pečenie, korpus prekrojíme na rovnaké polovice. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme jahodovým lekvárom a spevníme odnímateľnou formou.
- Polovicu želé za horúca nalejeme na korpus, ktorý sme natreli lekvárom. Dáme vychladnúť .
- Na stuhnuté želé nanesieme polovicu krému. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme.
- Korpus potrieme zvyšným krémom.
- Na krém nanesieme zvyšok želé a tortu dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme krémom a ovocím... Dobrú chuť.
- Torta po ochutnávke v reze...