Ovocná torta

Ovocná torta s jahodovým krémom a so želé (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Vhodná na každú príležitosť, sviatky, oslavy, posedenie. U mňa to je pre radosť...

12-14
porcií
80 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na krém.
  2. V mlieku rozmiešame pudingový prášok, pridáme cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej nádoby. Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
  3. Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme do peny, postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor a šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne pridáme striedavo olej a šťavu z kompótu.
  4. Do vaječného základu varechou vmiešame preosiatu múku. Formu na tortu boky vymastíme maslom a vysypeme múkou, spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40-45 minút. Kontrola upečenia korpusu špajľou...
  5. Vychladnutý jahodový puding preložíme do mixéra, zašľaháme do hladka a postupne pridáme zmäknuté maslo.
  6. Hotový krém.
  7. Korpus po vychladnutí, suroviny na želé. Šťavu z kompótu a vodu zmiešame, pridáme pudingový prášok, cukor vlejeme do hrnca a za stáleho miešania uvaríme želé.
  8. Z korpusu odstránime papier na pečenie, korpus prekrojíme na rovnaké polovice. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos, potrieme jahodovým lekvárom a spevníme odnímateľnou formou.
  9. Polovicu želé za horúca nalejeme na korpus, ktorý sme natreli lekvárom. Dáme vychladnúť .
  10. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu krému. Položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme.
  11. Korpus potrieme zvyšným krémom.
  12. Na krém nanesieme zvyšok želé a tortu dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme krémom a ovocím... Dobrú chuť.
  13. Torta po ochutnávke v reze...