Ovocná sóda (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cukrový sirup. Cukor a vodu dáme do menšieho hrnca a necháme zovrieť. Horúcim sirupom zalejeme bylinky rozdelené v troch hrnčekoch. Zvyšok odložíme bokom. Necháme vychladnúť.
  2. Kiwi očistíme, pripravíme si limetku a hrnček so sirupom a mätou.
  3. Kiwi nakrájeme na kúsky, dáme do mixéra a rozmixujeme na pyré.
  4. Pyré precedíme cez sito alebo vhodnú látku. Precedenú šťavu zmiešame so šťavou z jednej limetky. Zo sirupu vyberieme mätu a prilejeme k šťave.
  5. Tak isto rozmixujeme jahody a precedíme. K šťave primiešame šťavu z citróna a bazalkový sirup.
  6. Mango očistíme, nakrájame na kúsky a do mixéra dávame už spolu so šťavou z dvoch limetiek. Opäť precedíme. K šťave pridávame tymiánový sirup.
  7. Precedené šťavy ešte bez sirupov.
  8. Ovocno - bylinkové sirupy odložíme do chladničky.
  9. Pred servírovaním poháre naplníme ľadom, pridáme 2 - 3 PL ovocného sirupu a pohár doplníme chladenou sódou.
  10. Ovocné pyré, ktoré nám zostalo, použijeme na prípravu nanukov. Jahodové pyré zmiešame s tvarohom, pridáme tretinu zvyšného cukrového sirupu. Premiešame. Podľa chuti pridáme med alebo agávový sirup.
  11. Kiwi nanuky pripravíme zmiešaním pyré s 200 ml kokosového mlieka a tretinou zvyšného sirupu. Podľa potreby dosladíme.
  12. Mangové nanuky pripravíme zmiešaním mangového pyré so zvyšným kokosovým mliekom a sirupom. Dosladíme podľa potreby.
  13. Ovocné hmoty rozdelíme do nanukových formičiek a zamrazíme. Inšpirácia: http://thedabble.com/blog/