Ovocná bublanina

Ovocná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Viem, že tu je už strašne veľa receptov na ovocnú bublaninu, ja si tento recept ukladám sem, lebo je to zatiaľ najlepší recept na bublaninu, aký som piekla.

10 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Do múky nasypeme prášok do pečiva, do práškového cukru primiešame vanilkový cukor. Začneme pracovať. Vyšľaháme si do tuha bielky.
  3. Do žĺtkov nasypeme práškový cukor s vanilkovým cukrom a vyšľaháme do peny. Ďalej prilejeme teplé mlieko a olej a znovu dobre prešľaháme, aby sa suroviny spojili. Na koniec dáme múku s práškom do pečiva a znovu dobre vyšľaháme.
  4. Pridáme vyšľahané bielky, ktoré zľahka primiešame. Keď máme hotové cesto, vylejeme ho na plech na pečenie, ktorý som si vymazala maslom a vysypala múkou. Plech je 42 cm x 32 cm.
  5. Na cesto som dávala ovocie, v mojom prípade čučoriedky, ale použite aké ovocie máte, to je už len na Vás. Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Dala do rúry a piekla 30-35 minút. Ale tu si už každá svoju rúru poznáte.
  6. Koláčik upečený.
  7. Nakrájaný už sa teším k poobedňajšej kávičke.