Minitortičky

Osviežujúce minitortičky (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak som ich musela ihneď vyskúšať.

12
porcií
60 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a upečieme (18 minút na 180 °C). Cesto nemá byť vysoké.
  2. Po vychladnutí z upečeného cesta vykrajujeme kolieska.
  3. Vyšlo mi presne 12 kúskov.
  4. Pripravíme si plnky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, polovicu si odložíme na zdobenie. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a cukor podľa chuti. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame k plnke.
  5. Na jahodové pyré som použila mrazené domáce jahody, ktoré som jednoducho rozmixovala a trochu osladila. Smotanovo-tvarohovú plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 1 PL kakaa a do druhej 3 PL jahodového pyré.
  6. Na cesto som pod kakaovú plnku dala 1 ČL Nutelly a koliesko banánu. Plnka mi vystačila presne na 6 ks tortičiek.
  7. Zvyšných 6 tortičiek som naplnila jahodovou plnkou, ale nie až po okraj, nechala som trochu miesta pre želatínovú polevu.
  8. Červené tortové želé si pripravíme podľa návodu, no namiesto vody použijeme zvyšné jahodové pyré. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na stuhnutú jahodovú plnku.
  9. Necháme v chladničke pár hodín odpočívať, najlepšie do druhého dňa. Vytlačíme z formičiek a zdobíme podľa fantázie.
  10. Recept je veľmi variabilný, cesto môže byť kakaové, môže sa natrieť lekvárom, plnky tiež podľa fantázie, či už tvarohové, pudingové, kávové, s kúskami ovocia či bez. Kto nemá formičky, môže si vyrobiť aj z kartónu.