Minitortičky
Osviežujúce minitortičky (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Už som dlhšiu dobu túžila po týchto formičkách a konečne sa mi ich podarilo zohnať, tak som ich musela ihneď vyskúšať.
12 porcií |
60 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a upečieme (18 minút
na 180 °C). Cesto nemá byť vysoké.
- Po vychladnutí z upečeného cesta vykrajujeme kolieska.
- Vyšlo mi presne 12 kúskov.
- Pripravíme si plnky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme, polovicu si odložíme na zdobenie. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a cukor podľa chuti. Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu a primiešame k plnke.
- Na jahodové pyré som použila mrazené domáce jahody, ktoré som jednoducho rozmixovala a trochu osladila. Smotanovo-tvarohovú plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 1 PL kakaa a do druhej 3 PL jahodového pyré.
- Na cesto som pod kakaovú plnku dala 1 ČL Nutelly a koliesko banánu. Plnka mi vystačila presne na 6 ks tortičiek.
- Zvyšných 6 tortičiek som naplnila jahodovou plnkou, ale nie až po okraj, nechala som trochu miesta pre želatínovú polevu.
- Červené tortové želé si pripravíme podľa návodu, no namiesto vody použijeme zvyšné jahodové pyré. Necháme trochu vychladnúť a nalejeme na stuhnutú jahodovú plnku.
- Necháme v chladničke pár hodín odpočívať, najlepšie do druhého dňa. Vytlačíme z formičiek a zdobíme podľa fantázie.
- Recept je veľmi variabilný, cesto môže byť kakaové, môže sa natrieť lekvárom, plnky tiež podľa fantázie, či už tvarohové, pudingové, kávové, s kúskami ovocia či bez. Kto nemá formičky, môže si vyrobiť aj z kartónu.