Ostré rybie ražniči
Autor receptu: redakcia
Postup- Očistené porcie kapra čiastočne
odkostíme, osušíme,
prešpikujeme plátkami cesnaku,
okoreníme, poprášime
čili korením (mletou štipľavou
paprikou), nakrájame na
štvorčeky a necháme chvíľu
odležať, potom ich osolíme.
- Slaninu pokrájame na tenké
plátky, potom na štvorčeky
veľkosti kúskov kapra, cibuľu
na kolieska, uhorku tiež na
kolieska a kapiu na kúsky.
- Napichujeme na špajle alebo
kovové ihly, osolíme, pokvapkáme
olejom a opečieme na
rozohriatom grile alebo na
oleji na panvici.
- Pritom potierame
olejom zmiešaným
s čili korením. Keď je kapor
mäkký, prenesieme špajle na
tanier a podávame s pečenými
zemiakmi.
|