Cestoviny s ricottou

Ostré cestoviny s ricottou

Autor receptu: mackaa

Blesková večera, vďaka ktorej Vám po práci ostane viac času pre seba alebo svojich blízkych. Chutia naozaj skvele.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Anglickú slaninu nakrájame na menšie tenšie kúsky, chilli papričky na plátky a cesnak nadrobno. V panvici na rozpálenom oleji opekáme slaninku a papričky...
  2. Keď je slanina zlatistá, šupneme k nej nakrájaný cesnak a chvíľu spolu miešame približne pol minúty. Potom panvicu stiahneme z plameňa a vmiešame ricottu. Osolíme a na chvíľu vrátime na oheň, aby sa ricotta prehriala. Vypneme sporák a vmiešame čerstvé lístky bazalky.
  3. Cestoviny uvaríme podľa návodu vo vriacej osolenej vode. Následne ich precedené premiešame s omáčkou a podávame posypané parmezánom. Nakoniec môžeme ozdobiť bazalkou. Hotovo, rýchla večera je na svete :)