Domáce oškvarky
Oškvarky z pomalého hrnca (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo.* Naviac sú veľmi chutné a jemné, ako krekry. Nie ako niektoré kúpené, tvrdé ako broky, že si idete zuby polámať. Pritom máte ešte aj bonus - masť bravčovú naviac zadarmo.
10 minút príprava |
240 minút na 170-180 °C |
Postup
- Surové sadlo pokrájame na 2 - 3 cm kúsky. Dáme do pomalého hrnca, nalejeme vodu, hrniec prikryjeme a zapneme na High. Robíme asi štyri hodiny. Oškvarky treba občas premiešať, hlavne zo začiatku, aby sa nezlepili.
- Po tejto dobe sú oškvarky pekne spravené. Prelejeme cez sitko masť a dáme ochladiť. Oškvarky prosím ešte nejedzte. Maximálne tri kúsky a dosť. Teplé oškvarky strašne voňajú a lákajú, no chudák žlčník sa ide po tom zblázniť. Necháme ich pekne ochladiť.
- No a to sú aj s bonusom.
- Masť je tiež veľmi chutná. Oplatí sa to robiť doma, kto má pomalý hrniec, tak chuť je ohromná. Niekto pred koncom robenia pridá do hrnca trochu mlieka, tak pol hodinu pred skončením. Oškvarky sú potom viac červené a masť belšia.