Oškvarkové kysnuté pagáče

Autor receptu: mesiar50

Recept resp.fintu mám od jednej staršej pani čo k nám chodievala do predajni z mäsom.Nemusíte oškvarky mlieť.Jednoducho ich len vytlačíte z umelého obalu.Finálny výrobok resp.pagáče majú jemne korenistú príchuť.

20
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na kysnuté cesto som dobre vymiešal mixerom.Nechcelo sa mi miesiť.Vy si to spravte prosím po svojom.
  2. Vyhnietené cesto poprášime múkou prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
  3. Oškvarkovú pomazánku si musíme vybrať z chladničky skôr aby nebola stuhnutá
  4. Cesto si vyvaľkáme zhruba na 1,5 cm- 2 cm.Nanesieme si na ňu pomazánku.Pravú stranu pretiahneme do stredu cesta.Potom zakryjeme ľavou stranou pravú stranu.
  5. Zatiaľ to vypadá takto ako to vidíte na obrázku č.5
  6. Už takto zložené cesto musíme ešte natrieť pomazánkou a znovu ho poskladať.Vznikne nám kocka ako na obrázku č.7
  7. Takto poskladanú kocku necháme oddýchnuť cca.15 min. Tento technologický postup čo som popísal horevyššie musíme zopakovať ešte 2 x .
  8. Keď sme už celý proces zopakovali 3 x cesto si rozvaľkáme cca.1,5 cm - 2 cm. Povykrajujeme si kolieska cesta ktoré si umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
  9. Prajem vám dobrú chuť priateľia