Oškvarkové kysnuté pagáče
Autor receptu: mesiar50
Recept resp.fintu mám od jednej staršej pani čo k nám chodievala do predajni z
mäsom.Nemusíte oškvarky mlieť.Jednoducho ich len vytlačíte z umelého obalu.Finálny
výrobok resp.pagáče majú jemne korenistú príchuť.
20 porcií |
120 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na kysnuté cesto som dobre vymiešal mixerom.Nechcelo sa mi miesiť.Vy si to spravte prosím po svojom.
- Vyhnietené cesto poprášime múkou prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
- Oškvarkovú pomazánku si musíme vybrať z chladničky skôr aby nebola stuhnutá
- Cesto si vyvaľkáme zhruba na 1,5 cm- 2 cm.Nanesieme si na ňu pomazánku.Pravú stranu pretiahneme do stredu cesta.Potom zakryjeme ľavou stranou pravú stranu.
- Zatiaľ to vypadá takto ako to vidíte na obrázku č.5
- Už takto zložené cesto musíme ešte natrieť pomazánkou a znovu ho poskladať.Vznikne nám kocka ako na obrázku č.7
- Takto poskladanú kocku necháme oddýchnuť cca.15 min.
Tento technologický postup čo som popísal horevyššie musíme zopakovať ešte 2 x .
- Keď sme už celý proces zopakovali 3 x cesto si rozvaľkáme cca.1,5 cm - 2 cm.
Povykrajujeme si kolieska cesta ktoré si umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prajem vám dobrú chuť priateľia