Oškvarková nátierka

Autor receptu: anina6

Minule som sa tu na Vareche motivovala vytápaním domácej bravčovej masti a okrem dobrej voňavej masti mi ostalo ešte trochu oškvarkov, tak sme s mojou polovičkou spravili super dobrú oškvarkovú nátierku. Je vyníkajúca na hrianky, alebo aj na chlebík. Keďže som sa trochu podučila na pridávanie fotiek do počítača pridávam teda aj foto pomazánky. Samozrejme chlebík je domáci ražný, dnes som ho piekla.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Oškvarky si zomelieme na jemno.
  2. Uhorky, cibuľu, lečo a vajíčka si tiež rozmixujeme na jemno a pridáme k pomletým oškvarkom, pridáme syrečky a horčicu.
  3. Premiešame, aby sa nám pekne všetko spojilo, osolíme, okoreníme a už si len pripravíme hrianky a papáme.