Oškvarková nátierka
Autor receptu: anina6
Minule som sa tu na Vareche motivovala vytápaním domácej bravčovej masti a okrem
dobrej voňavej masti mi ostalo ešte trochu oškvarkov, tak sme s mojou polovičkou
spravili
super dobrú oškvarkovú nátierku. Je vyníkajúca na hrianky, alebo aj na chlebík. Keďže
som sa trochu podučila na pridávanie fotiek do počítača pridávam teda aj foto
pomazánky. Samozrejme chlebík je domáci ražný, dnes som ho piekla.
Postup
- Oškvarky si zomelieme na jemno.
- Uhorky, cibuľu, lečo a vajíčka si tiež rozmixujeme na jemno a pridáme k pomletým oškvarkom, pridáme syrečky a horčicu.
- Premiešame, aby sa nám pekne všetko spojilo, osolíme, okoreníme a už si len pripravíme hrianky a papáme.