Nepečené guľky

Orieškovo-ovocné nepečené guľky

Autor receptu: siuuu

Sú osviežujúce, vláčne a chutné aj bez pridaného cukru, iba z prírodných surovín. Zaradila som ich medzi moje NAJ koláčiky.

20-25
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Datle zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť - doba záleží od toho, aké tvrdé ste mali datle. V prípade, ak máte fajnové mäkké datle, tento krok môžete vynechať. Pistácie, kešu orechy, lieskovce a sušené brusnice rozmixujeme, postupne pridáme precedené datle, nastrúhanú pomarančovú kôru alebo 2-3 kvapky Wild Orange a premixujeme, aby sa zmes spojila. Ak bude zmes príliš hutná, pridajte 1-2 PL vody, ak bude príliš riedka (záleží od toho koľko vody datle nasali), pridajte viac orechov.
  2. Zo zmesi tvarujeme guľky zhruba vo veľkosti vlašského orecha a obalíme v mletých lieskovcoch alebo podľa chuti napr. aj v čokoláde (v tomto prípade je potrebné guľky najskôr pár hodín alebo cez noc nechať stuhnúť a schladiť). Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladničke alebo na inom vhodnom chladnom mieste.