Nepečené guľky
Orieškovo-ovocné nepečené guľky
Autor receptu: siuuu
Sú osviežujúce, vláčne a chutné aj bez pridaného cukru, iba z prírodných surovín. Zaradila som ich medzi moje NAJ koláčiky.
20-25 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Datle zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť - doba záleží od toho, aké tvrdé ste mali datle. V prípade, ak máte fajnové mäkké datle, tento krok môžete vynechať. Pistácie, kešu orechy, lieskovce a sušené brusnice rozmixujeme, postupne pridáme precedené datle, nastrúhanú pomarančovú kôru alebo 2-3 kvapky Wild Orange a premixujeme, aby sa zmes spojila. Ak bude zmes príliš hutná, pridajte 1-2 PL vody, ak bude príliš riedka (záleží od toho koľko vody datle nasali), pridajte viac orechov.
- Zo zmesi tvarujeme guľky zhruba vo veľkosti vlašského orecha a obalíme v mletých lieskovcoch alebo podľa chuti napr. aj v čokoláde (v tomto prípade je potrebné guľky najskôr pár hodín alebo cez noc nechať stuhnúť a schladiť). Skladujeme v uzatvorenej dóze v chladničke alebo na inom vhodnom chladnom mieste.