Orieškovo-medový kvet /fotorecept/

Autor receptu: izabella929

Ak máte chuť na niečo príjemné chrumkavé a sladké, tu je kvet z kynutého cesta..

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka,cukru a droždia si dáme vykysnúť kvások...pripravila som si hladkú múku, preosiala, pridala vajce, soľ, cukor, pridala vykysnutý kvások a zamiesila som cesto, v poslednej fáze miesenia som pridala aj roztopené maslo..
  2. vymiesila som nelepivé cesto, posypala hladkou múkou a nechala 40 min vykysnúť zakryté...
  3. vykysnuté cesto...
  4. cesto som rozvážila presne na 3 rovnaké časti..
  5. pripravila som si na plech pečiaci papier../.pozn.nemala som už väčší plech, tak som použila ten najväčší , no ako vidieť nezmestilo sa mi to riadne../každý plát som rozvaľkala na priemer 40 cm.uložila na plech..
  6. vrch cesta na papieri som potrela roztopeným maslom...a posypala drvenými orieškami..drvené oriešky som zmiešala s 110 g. cukru a 1 sáčkom škoricového cukru a touto zmesou som posypala cesto..
  7. pripravila som ďalšie cesto, rozvaľkala a taktiež všetky 3 kusy potrela maslom, posypala oroeškami..na stred cesta som dala pohár, aby som mohla cesto pokrájať a stáčať smerom d oprava 5-6 krát..cesto by sa malo rozdeliť na 16 častí, mne to nevyšlo, lebo som mala malý plech...rozdelila som na 14 častí..
  8. hotovo...cesto som nechala podkysnúť 40 minút..
  9. pred pečením, som roztopila v troške mlieka med a touto zmesou som potrela cesto a posypala vrch orieškami...
  10. Cesto som dala do studenej trúby a nastavila teplotu na 180 st. a piekol sa 20 min..upečené...
  11. môže sa posypať práškovým cukrom, alebo postriekať čokoládou a odlamovať lupienky ako z perníkovej chalúpky...prajem dobrú chuť..
  12. oriešky..