Orieškovo-dubákové fašírky z kuracích pŕs (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Môj priateľ miluje kuracie prsia, pripravila som ich neobvyklým, ale veľmi chutným spôsobom.

4
porcie
30 minút
príprava
4+4 minút
na 80- 90 °C

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a...
  2. ...pokrájala som ich na malé kúsky.
  3. Dubáky som namočila do teplej vody.
  4. Sušenú chilli papričku som pokrájala na malé kúsky,...
  5. ...aj dubáky.
  6. Na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...
  7. ...krátko som orestovala pokrájanú chilli papričku,...
  8. ...pridala som dubáky,...
  9. ...podliala som ich vodou z dubákov a dusila som ich do mäkka, kým sa neodparila všetka tekutina.
  10. Do hotových dubákov som pridala prelisovaný cesnak a orestovala som ho zbytkovým teplom po vypnutí plameňa za stáleho miešania a zmes som nechala úplne vychladnúť.
  11. Do cuttera som dala pokrájané kuracie prsia, rozkutrovala som ich,...
  12. ...pridala som jogurt a všetko som ešte raz prehnala cutterom, kým sa zmes nespojila do hladkej kuracej fáše.
  13. Kuraciu fáš som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
  14. ...pridala som pokrájanú zelenú vňať jarnej cibuľky,...
  15. ...vychladnutú dubákovú zmes a ...
  16. ...som dobre zmiešala.
  17. Pridala som mleté na sucho opražené a pomleté lieskové oriešky a...
  18. ...znovu premiešala.
  19. Navlhčenými rukami som vytvarovala guľky veľkosti mojej dlane, sploštila som ich do tvaru fašírky, ktoré som obalila v lieskových orieškoch.
  20. Z oboch strán som ich pomaly vypražila na strednom plameni pekne do zlato -hneda a chrumkava z oboch strán - asi 3-4 minúty.
  21. Hotové fašírky som nechala odsať od prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke.
  22. Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou, môj priateľ ich veľmi pochválil a hodnotil ako vynikajúce, mimoriadne chutné, ľahko pikantné nádherne voňavé a príjemne chrumkavé a zdravé fašírky. Odporúčam vyskúšať toto chuťovo výborné a šťavnaté jedlo. Dobrú chuť prajem!