Orieškovo-dubákové fašírky z kuracích pŕs (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Môj priateľ miluje kuracie prsia, pripravila som ich neobvyklým, ale veľmi chutným
spôsobom.
4 porcie |
30 minút príprava |
4+4 minút na 80- 90 °C |
Postup
- Kuracie prsia som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou a...
- ...pokrájala som ich na malé kúsky.
- Dubáky som namočila do teplej vody.
- Sušenú chilli papričku som pokrájala na malé kúsky,...
- ...aj dubáky.
- Na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...
- ...krátko som orestovala pokrájanú chilli papričku,...
- ...pridala som dubáky,...
- ...podliala som ich vodou z dubákov a dusila som ich do mäkka, kým sa neodparila všetka tekutina.
- Do hotových dubákov som pridala prelisovaný cesnak a orestovala som ho zbytkovým teplom po vypnutí plameňa za stáleho miešania a zmes som nechala úplne vychladnúť.
- Do cuttera som dala pokrájané kuracie prsia, rozkutrovala som ich,...
- ...pridala som jogurt a všetko som ešte raz prehnala cutterom, kým sa zmes nespojila do hladkej kuracej fáše.
- Kuraciu fáš som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...pridala som pokrájanú zelenú vňať jarnej cibuľky,...
- ...vychladnutú dubákovú zmes a ...
- ...som dobre zmiešala.
- Pridala som mleté na sucho opražené a pomleté lieskové oriešky a...
- ...znovu premiešala.
- Navlhčenými rukami som vytvarovala guľky veľkosti mojej dlane, sploštila som ich do tvaru fašírky, ktoré som obalila v lieskových orieškoch.
- Z oboch strán som ich pomaly vypražila na strednom plameni pekne do zlato -hneda a chrumkava z oboch strán - asi 3-4 minúty.
- Hotové fašírky som nechala odsať od prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke.
- Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou, môj priateľ ich veľmi pochválil a hodnotil ako vynikajúce, mimoriadne chutné, ľahko pikantné nádherne voňavé a príjemne chrumkavé a zdravé fašírky.
Odporúčam vyskúšať toto chuťovo výborné a šťavnaté jedlo. Dobrú chuť prajem!