Orechy v mede - fantastická energetická bomba (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Zdravá pochúťka - lakocinka:)
Postup
- Med s orechmi nie je len pochúťka,ale med je prevážne zložený z jednoduchých cukrov glukozy a fruktozy.Tieto cukry zaručujú medu rýchlu stráviteľnosť,t.j.rýchle získanie energie pre telo.S glukozov a fruktozou sa do tela dostávajú všetky ostatné látky,ktoré med obsahuje.Sú to enzýmy,vitamíny,minerálne látky,antyoxidanty a mnoho dalších.
- Vlašské orechy nie sú len pochutinou,ale obsahujú mnoho liečivých a prospešných látok s blahodarných účinkov pre naše zdravie.
Zrelé plody obsahujú veľmi prospešné nenasýtené mastné kyseliny,pomáhajú znižovať cholesterol v krvi,prevencia cievnych ochorení infarktu.
Sú významným zdrojom bielkovín a vitamínov skupiny B.
Obsahujú tiež zdravé tuky a to najmä omega 3 mastné kyseliny.
Majú nízky obsah sacharidov,takže ich môžu konzumovať diabetici.
- Nieje náhodou,že jadro orecha pripomína ľudský mozog.
Vlašské orechy sú ideálnou mozgopotravou a to vdaka vitamínom E,B1 a B6.Podporujú funkciu mozgu.Pomáhajú odstraňovať také druhy civilizačných chorvôb ,ako sú depresie,stres,podraždenosť i nadmerná únava.Pozitívne pôsobia na vlasy,nechty a pokožku.
- Potrebujeme:zdravé jadra vlašských orechov,med,/najlepšie agátovy/ a skleničku s vrchnákom.
- Do skleničky si nasýpeme orechy a zalejeme medom.
- Skleničku uzatvoríme a odložíme aspoň na dva týždne niekam,aby nebola na očiach a aby nám nedraždila naše chuťové poháriky.Po dvoch-troch týždňoch môžme si začať pochutnávať na zdravej lakocinke.
- Med s orechami sa doporučuje konzumovať mierne zohriaty do 45 °C.Aktivujú sa tým enzimatické látky v orechoch a taktiež dôje k zvýrazneniu chutí.Dospelým sa doporučuje 2-3 čl denne.Deťom 1-2 čl denne.
- Takto sa môžu pripraviť akékoľvek orechy,alebo môže aj miešať.