Orechový migron (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Ako som sľúbila, pridávam ďalší recept zo zošita mojej babky ..:-) Dnes je to na orechovú
nôtu, ako aj väčšina receptov z jej zošita :-)
17 porcií |
8-10 minút na 180 °C |
Postup
- V úvode pridávam fotografiu pôvodného receptu z babkinho zošita :-)
- Suroviny na cesto dáme do misy a zhnetieme. Cesto dáme na hodinku do chladničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- Medzitým pripravíme plnku. Smotanu zohrejeme do horúca a zalejeme ňou orechy s cukrom a vanilkou, premiešame, pridáme zmäknuté maslo a dôkladne to vymiešame.
- Cesto vyberieme z chladničky, na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, a vykrajujeme kolieska (a som vykrajovala kolieska s priemerom 5 cm). Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie s rozostupmi, lebo ešte narastú.
- Pečieme do biela 8 - 10 minút pri teplote 180 °C.
- Až keď na plechu vychladnú, preložíme ich na tácku, lebo po upečení sú mäkšie a krehké, môžu sa ľahko zlomiť. Po vychladnutí ich lepíme po dve, plnkou nešetríme.
- Vrch polejeme čokoládou a ozdobíme orechmi. Ešte lepšie budú na druhý deň :-)
- Z uvedenej dávky mi vyšlo 34 koliesok, takže 17 migronov :-)