Orechový cheesecake
Orechový cheesecake so slaným karamelom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: V miske spojíme najemno rozdrvené sušienky, nasekané oriešky, soľ a roztopené maslo. Cesto utlačíme na dno tortovej formy (26 cm), ktoré sme vystlali papierom na pečenie, a odložíme do chladničky.
- Krém: Dôkladne vyšľaháme mascarpone s cukrom, vanilkou a múkou. Pridáme kyslú smotanu a opäť dobre vyšľaháme.
Nakoniec postupne po jednom zašľaháme celé vajíčka na menších otáčkach.
- Krém nalejeme na stuhnutý korpus a koláč vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme zhruba 45 minút. Upečený cheesecake sa pri zatrasení musí v strede vlniť a po stranách by mal byť pevný. Koláč necháme kompletne vychladnúť a uložíme ho na noc do chladničky.
- Na druhý deň prejdeme tortovú obruč zvnútra nožom, otvoríme a uvoľníme cheesecake.
Na vrchnú dekoráciu na panvici opražíme nasekané orechy, pridáme cukor, soľ a trochu
vody. Spolu varíme, až kým zmes nenadobudne jantárovú farbu karamelu, stiahneme z plameňa a ešte horúcou (tekutou) orechovou zmesou koláč lyžicou polievame.
|