Orechovo-tvarohové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento týždeň náš nedeľný zákusok..orechové korpusy, ktoré som plnila tvarohovým krémom s mascarpone..

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si korpusy..najprv som vymiešala cesto na prvý korpus a pokiaľ sa prvý piekol, pripravila som si cesto na druhý korpus.. do misy som rozdelila vajcia...k bielkom som pridala polovicu cukru a vymiešala som tvrdý sneh..k žltkom som pridala druhú polovicu cukru a vymiešala som ich do peny..múku s práškom do pečiva som zmiešala a v malých dávkach som zamiešavala do cesta..
  2. pridala som po častiach tvrdý sneh z bielkov...
  3. napokon som pridala orechy..plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie..cesto som vyliala a upravila...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 10 min. hotové som nechala vychladiť na mriežke..
  4. pokiaľ sa korpusy chladili, pripravila som si krém..tvaroh som zozmiešala...mascarpone som vymiešala s práškovým cukrom, pridala som tvaroh a koňak a spolu som všetko premiešala..na spodok som dala orechový korpus, potrela som ho horúcim džemom..na džem som navrstvila polovicu krému a uložila som na to BB keksy...na BB keksy som uložila druhú polovicu tvarohového krému a položila som druhý korpus..z bielej čokolády som urobila polevu a poliala som vrch...nechala som stuhnúť v chladničke...
  5. a potom pokrájala na rezy...prajem vám dobrú chuť..