Snehové pečivo
Orechovo-snehové kolieska
Autor receptu: tatranka
Ak vám zvýšia bielky a neviete čo s nimi, je tu veľmi dobrý a rýchly recept na sladkú dobrotu. Recept mám z časopisu Život a myslím, že aj vám bude tak chutiť ako nám.
13 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha.
Primiešame pomleté vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu.
Dobre celú hmotu premiešame a prenesieme si ju do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Nemusíte, môžete ich priamo lyžicou nalievať do vyznačených koliesok. / Ja to robím cukrárskym vrecúškom/.
- Na plech s papierom na pečenie si predznačíme okrúhlym vrchom pohárika
ponoreného do múky kolieska na papieri, aby sme mali rovnako upečené kolieska.
Na ne nanášam cukrárskym vreckom po troche hmotu -cesto. Môžete ju roztreť malou lyžičkou. Mali by ste získať asi 26 kúskov koliesok.
- Dáme piecť do mierne vyhriatej trúby na 150-160 °C asi na 12-15 minút.
Kolieska trochu povyskočia a trošku zružovejú.
- Plnka je veľmi jednoduchá. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom do peny.
Pridáme vlašské a lieskové orechy.
Lieskové orechy najprv trochu opražíme na panvici a potom ich v utierke trením zbavíme šupiek. Až tak ich pomelieme.
- Vzniknutým krémom potom naplníme vychladnuté kolieska /môžeme aj ozdobne/, ktoré spájame po dva spolu.
Koláčiky chuťou a svojou konzistenciou pripomínajú laskonky.
No máme ich oveľa skôr hotové.