Snehové pečivo

Orechovo-snehové kolieska

Autor receptu: tatranka

Ak vám zvýšia bielky a neviete čo s nimi, je tu veľmi dobrý a rýchly recept na sladkú dobrotu. Recept mám z časopisu Život a myslím, že aj vám bude tak chutiť ako nám.

13
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha. Primiešame pomleté vlašské orechy, strúhanku a citrónovú šťavu. Dobre celú hmotu premiešame a prenesieme si ju do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou. Nemusíte, môžete ich priamo lyžicou nalievať do vyznačených koliesok. / Ja to robím cukrárskym vrecúškom/.
  2. Na plech s papierom na pečenie si predznačíme okrúhlym vrchom pohárika ponoreného do múky kolieska na papieri, aby sme mali rovnako upečené kolieska. Na ne nanášam cukrárskym vreckom po troche hmotu -cesto. Môžete ju roztreť malou lyžičkou. Mali by ste získať asi 26 kúskov koliesok.
  3. Dáme piecť do mierne vyhriatej trúby na 150-160 °C asi na 12-15 minút. Kolieska trochu povyskočia a trošku zružovejú.
  4. Plnka je veľmi jednoduchá. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom do peny. Pridáme vlašské a lieskové orechy. Lieskové orechy najprv trochu opražíme na panvici a potom ich v utierke trením zbavíme šupiek. Až tak ich pomelieme.
  5. Vzniknutým krémom potom naplníme vychladnuté kolieska /môžeme aj ozdobne/, ktoré spájame po dva spolu. Koláčiky chuťou a svojou konzistenciou pripomínajú laskonky. No máme ich oveľa skôr hotové.