Orechový zákusok

Orechovo-makový zákusok bez múky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ku kávičke.

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny:
  2. Orechové cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor a znovu šľaháme do tuha, potom pridáme žĺtky, prešľaháme a na koniec mleté orechy rozmiešané s práškom do pečiva. Cesto dáme na plech (ja som mala plech s vonkajším rozmerom 41x31 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  3. Tak isto urobíme aj makové cesto.
  4. Krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou, pridáme jemný tvaroh, vanilkový struk alebo esenciu, med, vanilkový cukor a dobre vyšľaháme. Cukru alebo medu si môžete dať podľa svojej chuti viac alebo menej. Krém som nefotila, svietilo slnko a tak by nebolo vidieť nič na foto poriadne. Vychladnuté korpusy prekrojíme po dĺžke na polovice a plníme. Najprv orechový natrieme krémom, nasleduje makový korpus, krém, orechový korpus, krém a na koniec makový korpus, vrch potrieme tiež krémom. Poleva ganache: Dáme zohriať smotanu, odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Polevu nanesieme na koláč. Na vrch dáme nasekané vlašské orechy.
  5. Zákusok som dala cez noc do chladničky, ale môžete aj menej, stačí dve hodinky. No a tu je už na tanieriku - a ešte môžete si upiecť aj v okrúhlej forme a budete mať tortičku. Odporúčam formu s priemerom 26 cm.
  6. No a tu je aj kávička, koláčik nám chutil.