Orechové cesto: Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor a znovu šľaháme do tuha, potom pridáme žĺtky, prešľaháme a na koniec mleté orechy rozmiešané s práškom do pečiva. Cesto dáme na plech (ja som mala plech s vonkajším rozmerom 41x31 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 25 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Tak isto urobíme aj makové cesto.
Krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou, pridáme jemný tvaroh, vanilkový struk alebo esenciu, med, vanilkový cukor a dobre vyšľaháme. Cukru alebo medu si môžete dať podľa svojej chuti viac alebo menej. Krém som nefotila, svietilo slnko a tak by nebolo vidieť nič na foto poriadne. Vychladnuté korpusy prekrojíme po dĺžke na polovice a plníme. Najprv orechový natrieme krémom, nasleduje makový korpus, krém, orechový korpus, krém a na koniec makový korpus, vrch potrieme tiež krémom. Poleva ganache: Dáme zohriať smotanu, odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Polevu nanesieme na koláč. Na vrch dáme nasekané vlašské orechy.
Zákusok som dala cez noc do chladničky, ale môžete aj menej, stačí dve hodinky.
No a tu je už na tanieriku - a ešte môžete si upiecť aj v okrúhlej forme a budete mať tortičku. Odporúčam formu s priemerom 26 cm.