Orechovo kávový zákusok (fotopostup)
Autor receptu: evusik
Orechové sa u nás pieklo hlavne na Vianoce ..... a toto je taká kombinácia zimného orechového zákuska s letnou jahodovou omáčkou :-)
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, orechy a sneh z bielkov ....
- cesto vylejeme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10 minút.
- Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vymiešame .....
- orechy a cukor sparíme s horúcou silnou čiernou kávou, pridáme rum .....
- a zmiešame s maslom.
- Polovicu plnky natrieme na vychladnuté cesto. Na vrch poukladáme piškóty namočené v káve do ktorej sme pridali rum ....
- a prikryjeme druhou časťou plnky. Dáme do chladu stuhnúť.
- Pripravíme si polevu: Vodu a cukor privedieme do varu a uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a pridáme Ceru, čokoládu a kakao....
- a miešame pokiaľ sa Cera a čokoláda nespojí a nevytvorí sa kompaktná masa. Čím dlhšie budete miešať tým lesklejšia bude poleva.
- čokoládu rozotrieme na koláč, vrch môžeme postriekať .... Na takýto zákusok stačí poleva z polovičnej dávky.
- z čokolády môžeme tvoriť rôzne ozdôbky na fóliu, necháme stuhnúť a potom jednoducho zlúpneme
- Koláčik nakrájame, ozdobíme šľahačkou a čokoládkami. Podávame s jahodovou omáčkou, ktorú sme si pripravili rozmixovaním jahôd, cukru a preliatej sladkou smotanou :-)