Orechovo kávový zákusok (fotopostup)

Autor receptu: evusik

Orechové sa u nás pieklo hlavne na Vianoce ..... a toto je taká kombinácia zimného orechového zákuska s letnou jahodovou omáčkou :-)

30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, orechy a sneh z bielkov ....
  2. cesto vylejeme na stredne veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180°C asi 10 minút.
  3. Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vymiešame .....
  4. orechy a cukor sparíme s horúcou silnou čiernou kávou, pridáme rum .....
  5. a zmiešame s maslom.
  6. Polovicu plnky natrieme na vychladnuté cesto. Na vrch poukladáme piškóty namočené v káve do ktorej sme pridali rum ....
  7. a prikryjeme druhou časťou plnky. Dáme do chladu stuhnúť.
  8. Pripravíme si polevu: Vodu a cukor privedieme do varu a uvaríme sirup. Odstavíme z ohňa a pridáme Ceru, čokoládu a kakao....
  9. a miešame pokiaľ sa Cera a čokoláda nespojí a nevytvorí sa kompaktná masa. Čím dlhšie budete miešať tým lesklejšia bude poleva.
  10. čokoládu rozotrieme na koláč, vrch môžeme postriekať .... Na takýto zákusok stačí poleva z polovičnej dávky.
  11. z čokolády môžeme tvoriť rôzne ozdôbky na fóliu, necháme stuhnúť a potom jednoducho zlúpneme
  12. Koláčik nakrájame, ozdobíme šľahačkou a čokoládkami. Podávame s jahodovou omáčkou, ktorú sme si pripravili rozmixovaním jahôd, cukru a preliatej sladkou smotanou :-)