Múku, prášok do pečiva, sódu a orechy som zmiešala a preosiala do cesta. Potom som pomaly vmiešala všetko do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C. Hotové cesto som vyliala na plech a upravila. Cesto sa pieklo 10 min. a upečené som nechala chladiť na mriežke.
Pripravila som si krém: Mlieko, múku a Zlatý klas som vymiešala a uvarila hustú kašu. Nechala som ju vychladiť v studenej vode. Vymiešala som maslo s cukrom do peny.
Počas miešania som pridávala po lyžici vychladnutý puding.
Napokon som pridala plnú lyžicu instantnej kávy, orechy a rum a všetko vyšľahala.
Krém som uložila na 3 hodiny do chladničky.
Keď sa krém vychladil, zostavila som koláč. Na korpus som natrela horúci trnkový lekvár. Na lekvár som natrela všetok krém a uložila na noc do chladničky.
Druhý deň som pripravila bielu čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila opäť do chladničky. Takto pripravený koláč by sa už po stuhnutí čoko polevy mohol nakrájať na rezy.
Ja som mala v chladničke parížsku čokoládu, tak som koláč ozdobila. Prajem vám dobrú chuť.