Orechovo- karamelová torta

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Vajcia miešame s cukrom, pričom po lyžičkách pridávame vodu. Miešame pol hodiny. Potom primiešame múku a hrsť orechov, cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Počas pečenia rúru neotvárame. Pečieme asi hodinu. Ak by sa torta zvrchu pripaľovala, položíme na ňu alobal.
  2. Tortu necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme. Dvakrát ju prekrojíme, naplníme, spojíme a povrch polejeme polevou, boky obsypeme orechmi, vrch torty olemujeme plnkou – ozdobným vrecúškom, nakoniec povrch torty ozdobíme čerešňami.
  3. Plnka: Cukor upálime na karamel, hneď zalejeme vodou a rozvaríme. Mlieko rozmiešame s maizenou, za stáleho miešania privedieme k varu, chvíľu povaríme a odstavíme. Potom do kaše pridáme karamel a miešame, až kým nevychladne. Nakoniec primiešame zmäknuté maslo.
  4. Kakaová poleva: Margarín, cukor, maizenu, mlieko a kakao vymiešame nad parou na hladkú polevu. Nesmie sa variť.