Orechovo-karamelová roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

zbožňujem karamelové veterníky alebo karamelovú roládu, ale kedže na veterníky si zatiaľ netrúfam, tak k mojím blížiacim sa narodeninám, som upiekla túto roládu ;-)

20 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
  3. Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
  4. Opatrne vmiešame tuhý sneh.
  5. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.
  6. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier
  7. Do hotového karamelu vmiešame maslo.
  8. A vyšľaháme. Dostať už hotový karamel, alebo sa dá uvariť a to tak, že konzervu kondezovaného sladeného mlieka vložíme do hrnca s vodou a 2-2,5 hod. varíme aby skaramelizovala. Potom konzervu necháme vychladnúť a po otvorení dobre vychladnutý karamel vymiešame s maslom.
  9. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády)
  10. A zvinieme.
  11. Potrieme vrch zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi. A dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala, tak sa zle krájalo, tak mi treba :-P )
  12. Prajem dobrú chuť!
  13. :-)
  14. ...