Orechové rezy
Orechovo-citrónové rezy (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Víkendový zákusok z orechov a z citrónovej kôry a šťavy.Poleva citrónová.
20 porcií |
60 minút príprava |
3x10 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som pripravila cesto na orechové korpusy. Celé vajcia som vymiešala s cukrom do peny. Zmiešala som múku, strúhanku, prášok do pečiva a sódu a v malých dávkach som ju preosievala do cesta a opatrne premiešala.
- Napokon som v malých dávkach pridávala do cesta mleté orechy.
- Tak ako som zvykla, kým sa mi pečie prvé cesto, pripravujem si druhé cesto. Takto som si upiekla aj druhý orechový korpus a aj biely. Upečené korpusy chladím na mriežke. Počas chladenia zvyknem ošúpať z nich kožu.
- V mlieku som vymiešala pudingy s citrónovou príchuťou, uvarila som hustú kašu. Nechala som ju vychladiť a zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom do peny. Napokon som po malých dávkach vmiešala aj vychladnutý puding, citrónový extrakt, kôru aj šťavu z dvoch citrónov. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
- Na podnos som uložila orechový korpus. Potrela som ho horúcim jahodovým džemom. Na džem som natrela polovicu krému. Položila som som biely korpus a na trela som ho horúcim džemom.
- Na džem som natrela druhú polovicu krému.
- Na krém som položila druhý orechový korpus. Týmto sa moje piatkové pečenie skončilo. Koláč som uložila do chladničky a zaťažila 3 kg múky.
- Druhý deň ráno som vymiešala citrónovú polevu a poliala som vrch koláča.
- Ešte v piatok večer som si pripravila bielu parížsku šľahačku. Nalámanú bielu čokoládu som nechala zovrieť so šľahačkou. Uložila som ju do druhého dňa do chladničky. Vyšľahala mixérom do hustej hmoty a zdobila som vrch zákuskov. Nie je nutné, záleží od vás aký typ zdobenia si zvolíte. Stačí posypať drvenými orechmi. Prajem vám dobrú chuť.