Orechové rezy

Orechovo-citrónové rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendový zákusok z orechov a z citrónovej kôry a šťavy.Poleva citrónová.

20
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som pripravila cesto na orechové korpusy. Celé vajcia som vymiešala s cukrom do peny. Zmiešala som múku, strúhanku, prášok do pečiva a sódu a v malých dávkach som ju preosievala do cesta a opatrne premiešala.
  2. Napokon som v malých dávkach pridávala do cesta mleté orechy.
  3. Tak ako som zvykla, kým sa mi pečie prvé cesto, pripravujem si druhé cesto. Takto som si upiekla aj druhý orechový korpus a aj biely. Upečené korpusy chladím na mriežke. Počas chladenia zvyknem ošúpať z nich kožu.
  4. V mlieku som vymiešala pudingy s citrónovou príchuťou, uvarila som hustú kašu. Nechala som ju vychladiť a zatiaľ som vymiešala maslo s cukrom do peny. Napokon som po malých dávkach vmiešala aj vychladnutý puding, citrónový extrakt, kôru aj šťavu z dvoch citrónov. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  5. Na podnos som uložila orechový korpus. Potrela som ho horúcim jahodovým džemom. Na džem som natrela polovicu krému. Položila som som biely korpus a na trela som ho horúcim džemom.
  6. Na džem som natrela druhú polovicu krému.
  7. Na krém som položila druhý orechový korpus. Týmto sa moje piatkové pečenie skončilo. Koláč som uložila do chladničky a zaťažila 3 kg múky.
  8. Druhý deň ráno som vymiešala citrónovú polevu a poliala som vrch koláča.
  9. Ešte v piatok večer som si pripravila bielu parížsku šľahačku. Nalámanú bielu čokoládu som nechala zovrieť so šľahačkou. Uložila som ju do druhého dňa do chladničky. Vyšľahala mixérom do hustej hmoty a zdobila som vrch zákuskov. Nie je nutné, záleží od vás aký typ zdobenia si zvolíte. Stačí posypať drvenými orechmi. Prajem vám dobrú chuť.