Orechovo-banánová torta s parížskym krémom

Autor receptu: damian6

Táto torta vznikla ako mix korpusu z kávovej torty , banánov a parížskeho krému.

16
porcií
120 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Navážiť si všetky ingrediencie, tortovú formu vymastiť Herou a vysypať hrubou múkou. Vymiešať žĺtky s tretinou práškového cukru a pred koncom pridať rum a zamiešať. Tu je dobré si zapnúť rúru , aby bola predhriata na 150°C. Z bielok vyšľahať sneh, a keď už zbelie pridať zvyšné dve tretiny práškového cukru a vyšľahať dotuha. Z orechov , múky a kypriaceho prášku urobiť suchú zmes a poriadne premiešať. Do vyšlahaných bielok pridať žĺtky zľahka premiešať a nakoniec len zľahka vmiešať suchú zmes. Cesto naliať do formy, zarovnať a upiecť cca.35 min. pri 150°C . Počas pečenia tak cca. Po 20 minutách treba korpus poprepichovať. Po upečení formu vybrať, nechať tak 15-20 min. vychladnúť a potom vybrať z tortovej formy. Samozrejme spodok pôjde na vrch. Prikryť a nechať odležať do druhého dňa.
  2. Šľahačku naliať do hrnca a priviesť do varu, potom pridať suchú zmes kakaa a cukru a opäť priviesť do varu. Uvarenú šľahačku nechať v chlade do druhého dňa. Na druhý deň pridať do šľahačky Smetafix a jeden vanilkový cukor a vyšľahať do tuha.
  3. Nad parou roztopiť čokoládu na varenie a keď je roztopená, pridať stužený tuk. Ak má čokoláda pukať treba dať menej tuku, ak má byť vláčnejšia , tak sa môže dať i 80g stuženého tuku. Aj čokoládu nechať vychladnúť do druhého dňa. Keď sa roztopí druhý krát , tak po zatuhnutí na korpuse ostane krásne lesklá. Korpus rozdeliť na tri rovnaké časti, vždy pod plnku zavrieť póry šípkovým džemom, naniesť tenkú vrstvu plnky a naklásť banány pozdĺžne narezané na plátky v hrúbke cca ½ cm a potom naniesť na banány ešte toľko plnky , aby boli v plnke schované. Položiť druhý diel korpusu a zopakovať. Nakoniec vrch potrieť buď džemom, alebo plnkou (len upchať póry) a naniesť polevu. Na chvíľu vložiť do chladničky a potom dokončiť zdobenie.