Orechový zákusok

Orechové rezy s medovicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend úplne jednoduchý orechový zákusok s krémom, do ktorého som pridala medovicu.

22
porcií
50 minút
príprava
3x12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na orechový korpus som vymiešala vajcia s cukrom do peny. Počas miešania som pridala vodu aj medovicu. Múku, prášok do pečiva a mleté orechy som zmiešala a po častiach som preosiala do cesta a vareškou opatrne vmiešala do cesta.
  2. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie a cesto som naň naliala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 12 minút. Ďalšie dva korpusy som pripravila a piekla rovnako. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
  3. Krém: V mlieku som vymiešala detskú krupicu a uvarila som hustú kašu. Ihneď som rajnicu s kašou vložila do studenej vody a nechala chladiť. Zatiaľ som maslo s cukrom vymiešala do peny, po lyžici som k nemu pridávala vychladnutú kašu a spolu vyšľahala. Napokon som primiešala medovicu a krém som rozdelila na 2 rovnaké časti.
  4. Prvý korpus som uložila na podnos a natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom.
  5. Na stuhnutý lekvár som natrela polovicu krému, položila druhý korpus, natrela lekvárom a druhou polovicou krému.
  6. Napokon som položila aj posledný tretí korpus a zákusok som uložila do chladničky na 3 hodiny. Potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
  7. Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a opäť uložila do chladničky stuhnúť. Stuhnutý koláč som krájala horúcim mokrým nožom.
  8. Prajem vám dobrú chuť.