Orechové rezy na oblátke (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tento môj recept má už asi 35 rokov.. Mám ho od priateľky.Priateľky už niet,ale chutný recept mi po nej ostal.Robievam ho tak tri krát do roka.Je to malý a hádam aj slávnostný zákusok. Dá sa aj zamraziť. Vidím tu podobné recepty,no rôzne gramáže.Tento môj mám už rokmi overený a určite vás nesklame.

40 minút
príprava
30 minút
na 180-170 °C

Postup

  1. Plech na ktorom budeme piecť zákusok by mal byť vyšší. Dno plechu vysteliem oblátkami.Ak vám ostane nejaká medzierka,kľudne vyrežte kúsok oblátky a doplňte.Cesto spojí tieto nadstavené kúsky.
  2. Pripravíme si cesto zo 6 žĺtok,práškového cukru.Dobre našlaháme,až sa tvoria bublinky.Postupne do cesta pridáme zomleté orechy a v strúhanke zamiešaný prášok do pečiva.postupne pridáme do vyšlahaných žĺtok a spolu premiešame.Vznikne nám hutná masa.
  3. Zo 6 bielkov vyšľaháme sneh so štipkou soli do tuha.Sneh pridám do hutnej orechovej zmesy,po lyžiciach a zapracovávam ho do nej.
  4. Po spracovaní snehu do zmesi,obsah vylejeme na oblátky v plechu.
  5. Plát pečiem pri 180 -170 stupňoch,kým vrch korpusu nezružovie.Nechám dobre vychladnúť.Nevyberám z plechu!
  6. Medzi tým si vyšľahám maslo,izbovej teploty s práškovým cukrom a rozšľahaným celým vajíčkom a dobre mixerom vyšľahám.Nakoniec pridám dve kávové lyžičky mletej čiernej,zrnkovej kávy.Natriem na vychladený plát.
  7. Na koniec plnku posypem posekanými vlašskými a lieskovými orechmi a postrúhanou čokoládou.
  8. A potom už len chutný zákusok úhľadne pokrájať a núkať sa ku dobrej kávičke.
  9. A ešte záber na štruktúru zákuska.