Orechová torta

Orechová torta takmer bez múky

Autor receptu: redakcia

12 ks
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň pred pečením pripravíme parížsku šľahačku. Smotanu privedieme do bodu varu, vložíme do nej nalámanú čokoládu, stiahneme z ohňa a po chvíli rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky do ďalšieho dňa.
  2. Korpus: Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Do žĺtkovej peny vmiešame pomleté orechy zmiešané s práškom do pečiva.
  4. Potom opatrne vmiešame sneh z bielkov a nakoniec múku. Cesto dáme do veľkej tortovej formy (aspoň 28 cm alebo do 2 menších) a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 40 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že doprostred korpusu zapichneme špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, korpus je upečený.
  5. Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus alebo korpusy, ak pečieme vo dvoch menších formách, opatrne vyberieme z foriem a rozrežeme.
  6. Každý natrieme džemom a naň navrstvíme časť vyšľahanej parížskej šľahačky. Tretinu krému necháme na záverečné potretie torty.
  7. Korpusy spojíme a vrch a boky torty natrieme odloženým krémom. Tortu ozdobíme podľa vkusu.