Orechová torta s parížskym krémom a šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tortu som upiekla pre jedného člena z rodiny, ktorý si ju berie domov. Preto foto v reze nebude. Ak náhodou mi pošle foto, tak ho sem rada pridám. Piekla som vo forme o priemere 22 cm.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu a miešame, potom olej a tiež dobre premiešame. Pridáme pomleté orechy, ktoré taktiež zamiešame do cesta. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame .Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
  2. Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto.
  3. Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Keď máme korpus upečený, tak ho necháme chvíľu ešte vo forme a potom ho vyklopíme.
  4. Prekrojíme ho na 2 pláty.
  5. Plnka: Ešte večer si dáme do hrnca šľahačkovú smotanu a horkú čokoládu polámanú na kúsky.
  6. Necháme ju roztopiť a za stáleho miešania privediem k varu. Len chvíľku povaríme. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
  7. Prelejeme do vyššej nádoby a dáme do chladničky cez noc.
  8. Na druhý deň prešľaháme elektric. šľahačom a keď už máme brázdy, tak je plnka hotová.
  9. Spodný diel korpusu naplníme väčšou časťou plnky. Prikryjeme ju vrchným plátom a mierne zatlačíme. Necháme si aj na vrch torty trochu krému.
  10. Povrch natrieme s plnkou, ktorú sme si odložili.
  11. Ozdobíme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami.
  12. Teraz si urobíme parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
  13. Naplníme ňou vrecko a ozdobíme ju po celom obvode torty a posypeme ju ozdobnými cukríkami.
  14. A tu je pripravená v krabici na oslavu.
  15. Nech len chutí :-)