Orechová torta s parížskym krémom a šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tortu som upiekla pre jedného člena z rodiny, ktorý si ju berie domov. Preto foto v reze
nebude. Ak náhodou mi
pošle foto, tak ho sem rada pridám. Piekla som vo forme o priemere 22 cm.
Postup
- Najskôr si vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridávame vlažnú vodu a miešame, potom olej a tiež dobre premiešame. Pridáme pomleté orechy, ktoré taktiež zamiešame do cesta. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame .Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov.
- Formu si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto.
- Pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Keď máme korpus upečený, tak ho necháme chvíľu ešte vo forme a potom ho vyklopíme.
- Prekrojíme ho na 2 pláty.
- Plnka: Ešte večer si dáme do hrnca šľahačkovú smotanu a horkú čokoládu polámanú na kúsky.
- Necháme ju roztopiť a za stáleho miešania privediem k varu. Len chvíľku povaríme. Odstavíme z ohňa a miešame do vychladnutia.
- Prelejeme do vyššej nádoby a dáme do chladničky cez noc.
- Na druhý deň prešľaháme elektric. šľahačom a keď už máme brázdy, tak je plnka hotová.
- Spodný diel korpusu naplníme väčšou časťou plnky. Prikryjeme ju vrchným plátom a mierne zatlačíme. Necháme si aj na vrch torty trochu krému.
- Povrch natrieme s plnkou, ktorú sme si odložili.
- Ozdobíme čokoládovými kúskami a ozdobnými cukríkami.
- Teraz si urobíme parížsku šľahačku podľa návodu na obale.
- Naplníme ňou vrecko a ozdobíme ju po celom obvode torty a posypeme ju ozdobnými cukríkami.
- A tu je pripravená v krabici na oslavu.
- Nech len chutí :-)