Orechová torta s kávovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: selmapuma

Tortu som piekla pre moju svokru na narodeniny velmi ma potešilo, že torta sa jej páčila a ešte viac chutila. Síce je torta pracná, ale myslím si že ten výsledok a radosť z nej stojí zato

90 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravím orechový korpus , klasicky ako piškotové cesto, pečiem cca 50 min na 180 °C, tak isto si pripravím druhú piškótu ale trocha cesta zafarbím kakaom a rôzne nanesiem na biele a upečiem 15 min na 180 stupňoch. Tieto korpusy som nefotila myslim si že každý už vie piecť tieto základné cestá.
  2. Orechový korpus rozrežem na 3 časti a polejem kávou a natriem krémom.
  3. Krém: nad parou miešam žĺtky a cukor pokial to nezhustne, keď vychladne, pridám k vyšľahanému maslu, nakoniec vmiešam mletú kávu, trocha krému si nechám na vrch a bok torty a pekne uhladím.
  4. Čoko krém si pripravím klasicky uvarím puding, ked vychladne spojím s maslom. Druhý korpus si prerežem po dĺžke na 3 rovnaké časti, všetky si potriem kremom, potom pekne zrolujem a prilepím zvyšné dva pláty, ked stuhne tak vrch zrežem na oblúk a potriem tenkou vrstvou krému.
  5. A ide sa na ružu, v Lidli som si kúpila hotový fondán 2 červené a 1 biely.
  6. Kúsok som rozválkala a priložila kúsky bieleho a zasa rozválkala a takto som to opakovala až do konca, nesmie sa to válkať na veľmi tenko lebo nebude držať na torte, ale ovisne.
  7. Vzniklo takéto niečo, potom treba vykrajovat oblúky.
  8. Na začiatku su to menšie kusy a ako sa priemer torty zväčšuje tak režem väčšie oblúky a postupne lepím na obvod torty.
  9. Čokoládu si tiež roztopím a oblejem kraj torty, ked stuhne tak do stredu opatrne položím ružu ešte som obsypala tortu, ale nemusí sa a výsledok je takýto...