Orechová torta s čokoládovo-kávovým krémom

Autor receptu: soniatko

Túto tortičku som piekla synovčkovi k jeho prvým meninkam :o) Tak teda okoštujte...

Postup

  1. Žĺtky ,cukor, cit.štavu a uvarenú kávu spolu vymiešame do peny. Postupne pridávame zvyšné sypké suroviny a nakoniec tuhý znes z bielkov zľahka vmiešame. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 a pomaly pečieme cca 45min. Skontrolujeme špáratkom a ak treba ešte 10-15min dopečieme...
  2. Uvaríme silnú kávu. Zlejeme ju cca2dl. nalámeme 100g čokolády a cukor podľa chuti ja dávam 2PL Golden syrupu. Na minimálnom ohni privedieme do varu a uvaríme kašu za pomoci zlatého klasu, asi 1PL rozmiešaneho v troške vody. Necháme vychladnúť. Rozmixujeme 250g masla a postupne zašľahávame uvarenú, vychladnutú kašu.
  3. Korpus rozrežeme ,jeden diel potrieme marhuľovým džemom.Spodnú čast pokvapkáme kavou zmiešanou s troskou rumu. Potrieme krémom a prikryjeme druhým korpusom s džemom tak , že na krém položíme časť natretú džemom. potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa fantázie.