Orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Túto tortu som piekla vnúčatám k MDD.V sobotu týždeň pred MDD bolo nepekné počasie. S vnučkou sme si krátili čas výrobou ozdôb na tortu.Ja som sa tejto činnosti venovala prvý krát . Nemám dosť trpezlivosti. No Terezke sa táto činnosť veľmi rátala.

35 -40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vymiešala som bielka so štipkou soli a cukrom. Potom som po jednom pridávala žĺtka , ďalej som šľahala do hustej peny.Pridala som vychladnutú silnú zrnkovú kávu. Mleté orechy som na suchej panvici opiekla. Vychladnuté som pridala do preosiatej múky s kypriacim práškom. Metličkou som zľahka primiešala múku a orechy.Formu som vystlala papierom na pečenie.Rovnako som robila aj malý korpus.Torty som piekla na 170 stupňoch asi 40 - 45 min.
  2. Tu je upečený korpus veľký.
  3. Tento malý som piekla v menšom hrnci vystlanom alobalom.No už som si konečne kúpila formu na malý korpus.
  4. Maslo, ktoré budem potrebovať na krém som vybrala z chladničky , aby mi zmäklo.
  5. Vymiešala som maslo s vanilkovým a práškovým cukrom.
  6. Do plnky som dala 300 g orechov. Tiež som ich opiekla na suchej panvici.Zabarila som ich 200 ml vriaceho mlieka. Vychladnuté som primiešala k maslu. Nakoniec som do krému šprtla trochu rumu.
  7. Korpusy som prerezala na polovičky.
  8. Korpus som trochu pokropila rumom. Natrela som ho orechovým krémom.Priložila som druhú časť korpusu. Tiež som ho natrela krémom.
  9. Na natrerý som uložila jednu časť malého korpusu. Natrela som ho krémom.
  10. Prikryla som ho zvyšnou časťou. Celú tortu som natenko natrela krémom. A šup s ňou do chladničky.Teraz je už čas na vypitie kávy. Dúfam , že so mnou súhlasíte .
  11. Káva je vypitá , vybrala som si zopár polovičiek orechov.
  12. Nad parou som roztopila čokoládu so stuženým tukom a pl oleja.
  13. Celú tortu som natrela čokoládou . Do torty som napichala ozdoby zo sušeného mlieka. Tieto ozdoby sme robili podľa našej šikovnej varecháčky , ktorá používa nick @Mariaklara.
  14. V pozadí je vidieť pripravený druhý podnos na tortu. Tak hor sa do toho. Už sa vám nechce ? No dvakrát ani mne.