Orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Dopredu sa chcem ospravedlniť,že nie som vôbec odborníčka na torty.Neviem ich zdobiť a preto tortu pečiem,len v tých chvíľach,kedy to situácia už nutne vyžaduje.Robím väčšinou stále tú istú - orechovú.Na posledy to bolo na manželové 70.výročie,narodenia. No táto torta si s chuťou zadá aj s tými najkrajšie ozdobenými. Nech mi tortové odborníčky odpustia tú opovážlivosť.

120 minút
príprava
60 minút
na 150-120 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny.Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko rum a premiešame,pridáme strúhanku.
  3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu so zomletými orechami a citrónovou kôrou,čokoládou,postupne pridávame do cesta.Zľahka primiešavame do masy.
  4. Keďje masa dobre premiešaná,vlejeme ju do maslom vymastenej a jemnou strúhankou vysypanej tortovej formy.Pečieme vo vyhriatej ale mierne teplej rúre asi hodinu./Pomaly/
  5. Upečený korpus.
  6. Korpus po vychladnutí prerežem na tri časti,ostrým nožom.
  7. Naplním plnkou:Cukor,maslo a pretreté uvarené žĺtky,vymiešam do peny.Pridám kakao,orechy.Dobre vymiešam,vyšľahám.Boky torty natriem krémom a vrch torty polejem čokoládovou plevou. Na ozdobu som použila mandlové lupienky a marcipán.
  8. Poleva:do zmäknutej čokolády,ktorú nahrievam nad parou,pridám,maslo. Keď začne poleva tuhnúť polejem ňou tortu.
  9. Keďže neviem robiť ozdoby,tak som si vymyslela z marcipánu takéto vykrajované srdiečka.Veď boli pre manžela.Nimi som zdobila tortu.
  10. Celkom sa mi to páčilo.
  11. Dozdobila som ešte striebornými jedlými guličkami.No to už v recepte neuvádzam,pretože zdobiť sa dá všelijako.
  12. Kúsoček chutnej orechovej torty.