Orechová štóla s makom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Je to jemný a chutný koláč.

45 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Muku dáme do misky a urobíme jamku do ktorej zarobíme kvások. Po napučaní pridáme vajcia,soľ,a roztopené maslo.
  2. Nastruháme cit.kôru a pridáme mleté orechy.
  3. Vypracujeme cesto tak,aby nám odchádzalo od varechy. Necháme vykysnúť.
  4. Vykysnúte cesto dáme va pomúčenu dosku a vyvaľame.
  5. Kým nám cesto kysne ,pripravíme si plnku. Časť mlieka odlejeme na rozrobenie pudingu a zbytok dáme variť.Pridáme cukor a vanilku.Do vriaceho mlieka zaparíme mak a ...
  6. ...do pudingu pridáme žltko a vlejeme do maku.Uvaríme makový puding.
  7. Necháme vychladnuť.
  8. Cesto rozdelíme na poly,na tenko rozvaľkame a natrieme plnku.
  9. Z obydvoch strán stočíme do stredu.
  10. Preložíme na vymastený plech ,
  11. a upečieme.
  12. Upečený potrieme polevou.
  13. V reze.Druhu časť som urobila tak,že som jednú stranu natrela makom a druhú lekvárom.