Orechový koláč

Orechová hviezda

Autor receptu: ancicka

16
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto, alebo necháme vypracovať a vykysnuť nejakým elektrickým pomocníkom.
  2. Keď je cesto vykysnuté, na pracovnej doske ho prehnetieme a rozdelíme na štyri rovnaké časti, každú vyvaľkáme do kruhu vo veľkosti plechu. Jeden kruh cesta potrieme roztopeným maslom, posypeme časťou orechovej plnky a zakryjeme druhým kruhom cesta. Opäť potrieme roztopeným maslom, posypeme orechovou plnkou, položíme tretie cesto. Nasleduje maslo, orechy a nakoniec všetko zakryjeme štvrtým rozvaľkaným cestom.
  3. Preložíme na plech, vyložený papierom na pečenie. Tento kruh, prekrojíme na 8 častí, od stredu po okraj, ale nie celkom, len asi 2 cm od okraja. Rozrezané trojuholníky popretáčame od stredu po okraj.
  4. Koláč potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme (25-30 minút na 180-200 °C).