Bábovka

Orechová a maková bábovka (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ku kávičke tak narýchlo som upiekla bábovky.

10 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny - mak tam nemám, lebo som si neskoršie zmyslela, že budem piecť aj makovú bábovku.
  2. Múku hladkú a polohrubú si zmiešame s PDP. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a pridávame olej a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme pomleté orechy alebo mak a striedavo pridávame múku a prilievame mlieko. Všetko dobre premiešajte a máme hotovo.
  3. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Formu vymažeme nasledovne. Maslo a olej dobre premiešame a pridáme múku, znovu dobre zmiešame a môžeme vymastiť formu.
  4. Do takto pripravenej formy nalejeme cesto.
  5. Takto pripravené vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi tak 40 minút. Kontrola špajdľou. Keď máte vyššiu formu, tak sa pečie trochu dlhšie ale to si naozaj musíte kontrolovať. Tu je upečená orechová.
  6. A tu je upečená maková. Postup je presne ten istý ako pri orechovej. Ale tu som trochu zmenila cukor. Dala som len 100 g a dala som škoricový cukor 2 ks a vanilkový 2 ks premiešala som s makom.
  7. No a ku kávičke ja som mala orechovú.
  8. A manžel makovú.