Oranžová polievka s hruškami a karí (fotorecept)
Autor receptu: lyali
Farbou veselá, žiarivá krémová polievka. Oranžová, červená, zelená. Zelenina ruka v ruke s ovocím, okorenená karí. Náznak "exotiky" :-)) Pre tých, ktorí sa neboja sladkého ovocia v slaných jedlách :-) Sýtosť polievky závisí od toho, ako ju podľa svojej chuti "zriedime". Na tanieri zdobená červenou mletou paprikou a bohato zelenou petržlenovou vňaťou. Možno zjemniť smotanou. A mäsové typy potešiť porciou s opečenými slaninkovými rezančekmi. Verzia pre vegánov, vegetariánov, mäsopapkáčov :-)
4-6 porcie |
40 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Používam "sladké" karí korenie - jemnej pikantnej chuti. Paradajky z konzervy samozrejme možno nahradiť zrelými čerstvými.
- Zemiaky očistíme a pokrájame na drobné kocky.
- Hrušky olúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
- Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme na masle dosklovita. Pridáme karí korenie - 1 čl, pri dochucovaní v závere príp. pridáme podľa chuti.
- Pridáme nakrájané zemiaky, hrušky, paradajky.
- Zalejeme vodou - 8 dcl, neskôr pridáme viac podľa potreby. Osolíme. Varíme do zmäknutia zemiakov. Rozmixujeme. Dochutíme soľou, karí korením a príp. ešte rozriedime vodou a prevaríme.
- Rozmixovanú polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou (zvyknem prevariť).
- Na tanieri posypeme sladkou mletou paprikou a nadrobno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžeme pridať opražené rezančeky slaninky.