Oranžová polievka s hruškami a karí (fotorecept)

Autor receptu: lyali

Farbou veselá, žiarivá krémová polievka. Oranžová, červená, zelená. Zelenina ruka v ruke s ovocím, okorenená karí. Náznak "exotiky" :-)) Pre tých, ktorí sa neboja sladkého ovocia v slaných jedlách :-) Sýtosť polievky závisí od toho, ako ju podľa svojej chuti "zriedime". Na tanieri zdobená červenou mletou paprikou a bohato zelenou petržlenovou vňaťou. Možno zjemniť smotanou. A mäsové typy potešiť porciou s opečenými slaninkovými rezančekmi. Verzia pre vegánov, vegetariánov, mäsopapkáčov :-)

4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Používam "sladké" karí korenie - jemnej pikantnej chuti. Paradajky z konzervy samozrejme možno nahradiť zrelými čerstvými.
  2. Zemiaky očistíme a pokrájame na drobné kocky.
  3. Hrušky olúpeme a pokrájame na menšie kúsky.
  4. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Orestujeme na masle dosklovita. Pridáme karí korenie - 1 čl, pri dochucovaní v závere príp. pridáme podľa chuti.
  5. Pridáme nakrájané zemiaky, hrušky, paradajky.
  6. Zalejeme vodou - 8 dcl, neskôr pridáme viac podľa potreby. Osolíme. Varíme do zmäknutia zemiakov. Rozmixujeme. Dochutíme soľou, karí korením a príp. ešte rozriedime vodou a prevaríme.
  7. Rozmixovanú polievku môžeme zjemniť sladkou smotanou (zvyknem prevariť).
  8. Na tanieri posypeme sladkou mletou paprikou a nadrobno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžeme pridať opražené rezančeky slaninky.