Opitá jablkovo-pudingová štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: ivka152
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Suroviny na cesto zmiešame a poriadne vymiesime.Vznikne nám lepkavé cesto,ktoré dáme aspoň na 1/2 hodinu do chladničky.
- Medzitým si pripravíme plnku.Do misy nastrúhame jabĺčka,ja som použila zavarené strúhané-vo veľkej 700ml fľaške.Ak robím plnku zo surových jabĺk pridám k nim aj trocha podrvených piškót.Ďalej pridáme škoricový cukor,pudingový prášok...
- ..a premiešame.Na záver pridáme cukor podľa potreby.
- Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na polovicu.1.polovicu cesta vyvaľkáme do tvaru obdlžníka,potrieme polovicou plnky a zrolujeme.Boky trocha prehneme aby plnka nevykukla(viď foto) :-)
- Takýmto spôsobom pripravíme aj druhú štrúdľu.
- Hotové štrúdličky premiestnime na vymastený plech.Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a popicháme šparadlom.Dáme piecť do vyhriatej trúby na 200°C dozlatista.
- Upečené :-) mojej trúbe(elektrickej) to trvalo cca 30minút.Troška na boku popraskali,ale to vôbec nevadí,lebo plnka aj napriek tomu nevytiekla.Po vychladnutí posypeme práškovým cukom a môžme sa do nich pustiť.. :-P
|