Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru...využila som sladkosť jabĺk, zemiaky som najprv uvarila a potom opiekla na panvici..využila som domácu neúdenú klobásku, ktorú som vytlačila z črievka a urobila som chrumkavé mrvence na posypanie celého jedla..z babičkinej krabičky...

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tento recept si môžete urobiť aj vo väčšom množstve..ja som robila dávku pre 2 osoby..najprv som si ošúpala zemiaky a pokrájala na pekné kocky...zemiaky som nechala variť v osolenej vode iba 7 min. potom som ich scedila a nechala dobre odkvapkať..
  2. pripravila som si domácu neúdenú klobásku a jablká..jedno jablko som ošúpala a druhé som nechala aj so šupkou..
  3. neošúpané jablko som pokrájala na malé kocky ...ošúpané jablko som nastrúhala na strúhadle, môže byť aj na jemnejšie..neúdenú domácu klobásku som vytlačila z črievka, nekrájala som , len tak som ju rozobrala..ona sa rozpadne pri pečení..
  4. nastrúhané jablko som dala do rajnice, pridala som strúhaný zázvor,strúhaný muškátový oriešok, strúhanú citrónovú kôru a aj šťavu z polovičky citróna.. dala som na sporák a nechala som na slabom plameni povariť..ja som nemala jablkový sirup, pridala som za kávovú lyžičku malinový..netreba to dlho variť, iba kým sa zovrie a vypnúť..nechala postáť, nech sa chute dobre spoja..
  5. na panvicu som kvapla trošku oleja a rozotrela som ho po panvici mušlovačkou..pridala som zemiaky a opiekla len tak jemne do zlatova..
  6. k zemiakom som pridala strúhané jablko a pomiešala som všetko spolu...je to preto, aby všetko spolu nebolo suché..
  7. na panvicu som dala medzi prsty práškový cukor...iba tak som posypala ním panvicu na tenko..pridala som jablkové kocky a na slabom plameni som nechala skaramelizovať...,,jemne,, musia byť iba slabúčko zlatisté..potom som ich pridala k zemiakom a všetko som premiešala..
  8. do tretice som na suchú panvicu dala obsah črievka a nechala som na slabom plameni opekať do chrumkava..žiaden tuk na panvici nezostal..týmito chrumkáčikmi som posypala hotové jedlo na tanieri...
  9. všetko hotové veľmi rýchle...a veľmi chutné, úplne ľahké jedlo, ktoré nezaťaží tukmi ani cukrom žalúdok..prajem vám dobrú chuť..