Opekané zemiakové kocky s karamelizovaným jablkom a klobáskovými mrvencami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi jednoduché, lacné a málo pracné jedlo, ktoré je naviac bez zbytočných tukov a cukru...využila som sladkosť jabĺk, zemiaky som najprv uvarila a potom opiekla na panvici..využila som domácu neúdenú klobásku, ktorú som vytlačila z črievka a urobila som chrumkavé mrvence na posypanie celého jedla..z babičkinej krabičky...
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tento recept si môžete urobiť aj vo väčšom množstve..ja som robila dávku pre 2 osoby..najprv som si ošúpala zemiaky a pokrájala na pekné kocky...zemiaky som nechala variť v osolenej vode iba 7 min. potom som ich scedila a nechala dobre odkvapkať..
- pripravila som si domácu neúdenú klobásku a jablká..jedno jablko som ošúpala a druhé som nechala aj so šupkou..
- neošúpané jablko som pokrájala na malé kocky ...ošúpané jablko som nastrúhala na strúhadle, môže byť aj na jemnejšie..neúdenú domácu klobásku som vytlačila z črievka, nekrájala som , len tak som ju rozobrala..ona sa rozpadne pri pečení..
- nastrúhané jablko som dala do rajnice, pridala som strúhaný zázvor,strúhaný muškátový oriešok, strúhanú citrónovú kôru a aj šťavu z polovičky citróna.. dala som na sporák a nechala som na slabom plameni povariť..ja som nemala jablkový sirup, pridala som za kávovú lyžičku malinový..netreba to dlho variť, iba kým sa zovrie a vypnúť..nechala postáť, nech sa chute dobre spoja..
- na panvicu som kvapla trošku oleja a rozotrela som ho po panvici mušlovačkou..pridala som zemiaky a opiekla len tak jemne do zlatova..
- k zemiakom som pridala strúhané jablko a pomiešala som všetko spolu...je to preto, aby všetko spolu nebolo suché..
- na panvicu som dala medzi prsty práškový cukor...iba tak som posypala ním panvicu na tenko..pridala som jablkové kocky a na slabom plameni som nechala skaramelizovať...,,jemne,, musia byť iba slabúčko zlatisté..potom som ich pridala k zemiakom a všetko som premiešala..
- do tretice som na suchú panvicu dala obsah črievka a nechala som na slabom plameni opekať do chrumkava..žiaden tuk na panvici nezostal..týmito chrumkáčikmi som posypala hotové jedlo na tanieri...
- všetko hotové veľmi rýchle...a veľmi chutné, úplne ľahké jedlo, ktoré nezaťaží tukmi ani cukrom žalúdok..prajem vám dobrú chuť..