Kapor
Opekané kaprie kocky v pažítkovo-múčnej zmesi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Obed z kociek z kapra, ktoré som pred opekaním obalila v pažítkovo-múčnej zmesi.
160 porcií |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Kaprie filety som pred prípravou na 4 hodiny namočila do mlieka.
- Pripravila som zmes na obaľovanie. Do misy som dala polohrubú múku, kávovú lyžičku mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, domácu vegetu, na drobno nakrájanú pažítku a všetko som spolu zmiešala.
- Filety som nakrájala na kocky a zmiešala som ich s morskou soľou.
- Potom som ich vložila do misy a zmiešala som ich spolu s pripravenou zmesou.
- Na panvicu som dala rozohriať maslo s jednou lyžicou oleja.
- Do horúceho masla som vložila obalené kocky a opiekla zo všetkých strán.
- Opečené som vyložila do misy.
- Podávala som ich so zemiakmi a sezónnym šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.