Kapor

Opekané kaprie kocky v pažítkovo-múčnej zmesi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Obed z kociek z kapra, ktoré som pred opekaním obalila v pažítkovo-múčnej zmesi.

160
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kaprie filety som pred prípravou na 4 hodiny namočila do mlieka.
  2. Pripravila som zmes na obaľovanie. Do misy som dala polohrubú múku, kávovú lyžičku mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, domácu vegetu, na drobno nakrájanú pažítku a všetko som spolu zmiešala.
  3. Filety som nakrájala na kocky a zmiešala som ich s morskou soľou.
  4. Potom som ich vložila do misy a zmiešala som ich spolu s pripravenou zmesou.
  5. Na panvicu som dala rozohriať maslo s jednou lyžicou oleja.
  6. Do horúceho masla som vložila obalené kocky a opiekla zo všetkých strán.
  7. Opečené som vyložila do misy.
  8. Podávala som ich so zemiakmi a sezónnym šalátom. Prajem vám dobrú chuť.