Opekance – pupáky – bobaľky s jablkovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
8 minút na 200 °C |
Postup- Cesto: Najskôr vyrobíme
kvások. Droždie rozdrvíme,
zmiešame s cukrom a mliekom.
Necháme 10 minút
vykvasiť na teplom mieste.
Kvások pridáme do misky
s múkou, cukrom a so soľou,
pridávame vlažné mlieko.
Vymiešame tuhšie cesto. Prikryjeme
a necháme kvasiť na
teplom mieste asi 20 minút.
- Vykysnuté cesto rozdelíme
na 4 rovnaké časti
a vyvaľkáme valček, ktorý
nakrájame na rovnaké buchtičky.
Vytvarujeme guľky.
Guľky poukladáme na
vymastený plech a pečieme
pri teplote 200 °C 8 minút.
Vychladené buchtičky
zohrievame na masle a pridáme
pyré.
- Jablkové pyré: Cukor
roztopíme na karamel.
Jablká ošúpeme a zbavíme
jadierok. Nakrájame na
kocky. Do karamelu pridáme
jablká, škoricu a badián.
Zalejeme jablkovým džúsom.
Varíme, pokiaľ sa jablká
úplne nerozvaria. Vyberieme
badián a škoricu a ponorným
mixérom rozmixujeme.
- Slivky: Z cukru spravíme
karamel, odstavíme z ohňa,
pridáme karpatské brandy
a slivky.
|