Opečené plnené palacinky naslano

Autor receptu: kukulienka71

Ak by sa použili tortilly, dostali by sme quesadilly, obúbené mexické jedlo. Táto variácia s palacinkami ma zaujala na stránke mladej Rusky Ally.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Klasickým spôsobom upečieme asi päť palaciniek. Cesto som robila z jedného vajca, štipky soli, priliala som mlieko cca 2dcl. Postupne som pridávala hladkú múku, aby som dostala správnu hustotu. Po odstátí a následnom zhustnutí som ho doriedila perlivou vodou. Upiekla som ich do bleda z oboch strán na olejom potretej horúcej panvici.
  2. Medzitým som nad parou tepelne upravila dva filety z červeného ostrieža. V Allinom recepte bol losos. Ryba bola hotová za pár minút. Po vychladnutí som ju pokrájala na menšie kúsky.
  3. Polovičku malého baklažánu som pokrájala na menšie útvary, osolila a nechala vypotiť prípadnú horkosť. V kastróliku som na zmesi masla a 1 ČL oleja opiekla nadrobno pokrájaný veľký strúčik cesnaku, prisypala som k nemu vypotený baklažán, posypala čerstvo mletým korením štyroch farieb, podliala malým množstvom vody a pod pokrievkou dusila.
  4. Keď bol skoro hotový, pridala som umyté špenátové listy a nechala ich spariť.
  5. Po chvíli som ich zaliala šľahačkovou smotanou tak, aby bolo všetko ponorené. Dochutila som ešte soľou. Nechala som túto zmes prevrieť a trocha zhustnúť, naposledy pridaná ryba sa napila prebytočnej smotany a plnka bola hotová.
  6. Vlažnú plnku som rozdelila pomyselne podľa počtu palaciniek, do stredu každej sa ušla takáto kôpka
  7. Balenie šlo v poradí: zahnúť spodný a horný okraj, mierne pritlačiť
  8. Ďalej ľavý okraj prehnúť do polovice
  9. a ešte raz zľava prevrátiť až na pravý okraj, aby sa spoje dostali na spodok balíčka
  10. Všetky palacinkové balíčky sa mi zmestili naraz na veľkú rozhorúčenú panvicu vytretú zvyškom oleja. Opekala som ich z oboch strán do chrumkava, opatrne obracajúc.
  11. Plnka je variabilná, mäso s mäsom, mäso so zeleninou, mäso s hubami, huby s hubami, ...vajcami,... syrom, dobre sa môžu využiť nejaké zvyšky z mäsového jedla či polievky. Mne sa tam zapáčila práve ryba, a určite si ich naplním aj lososom, ktorého som na potvoru práve teraz nedostala. S rôznymi bylinkami budete mať vždy inú chuť plnky. Nech sa aj vám páči!