Kačacie mäso
Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.
3 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Z kačacieho krku som opatrne stiahla kožu, aby som ju nepoškodila. Z krku a vnútorností som pripravila vývar.
- Plnka: Rožok som pokvapkala troškou mlieka, pridala som vajce, na kocky nakrájanú parenicu a všetko som okorenila. Soľ nie je treba, lebo sa nachádza v rožku a parenici.
- Na tenšom konci krku som otvor zošila ihlou a cez širší koniec som kožu naplnila pripravenou plnkou. Napokon som ešte nechala kúsok parenice a tú vložím len vtedy, ak koža nebude príliš preplnená (mohla by počas pečenia prasknúť) napokon sa pridala aj zvyšok.
- Zašila som aj širší koniec a rozložila som plnku všade rovnomerne.
- Zbytok kačacieho mäsa som umyla a osušila.
- Na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť aj s oškvarkami.
- Opiekla som mäso aj krk zo všetkých strán.
- Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, mletú papriku
- Všetko som podliala horúcou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som podlievala malým množstvom teplej vody.
- Keď bolo mäso mäkké a odparila sa tekutina, vybrala som plnený krk, lebo chcem teraz mäso opekať bez pokrievky a koža by mohla prasknúť.
- Nechala som ešte 10 minút opekať mäso.
- Plnený krk som nakrájala na plátky. Podávala som s ryžou a paradajkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.