Kačacie mäso

Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.

3
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kačacieho krku som opatrne stiahla kožu, aby som ju nepoškodila. Z krku a vnútorností som pripravila vývar.
  2. Plnka: Rožok som pokvapkala troškou mlieka, pridala som vajce, na kocky nakrájanú parenicu a všetko som okorenila. Soľ nie je treba, lebo sa nachádza v rožku a parenici.
  3. Na tenšom konci krku som otvor zošila ihlou a cez širší koniec som kožu naplnila pripravenou plnkou. Napokon som ešte nechala kúsok parenice a tú vložím len vtedy, ak koža nebude príliš preplnená (mohla by počas pečenia prasknúť) napokon sa pridala aj zvyšok.
  4. Zašila som aj širší koniec a rozložila som plnku všade rovnomerne.
  5. Zbytok kačacieho mäsa som umyla a osušila.
  6. Na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť aj s oškvarkami.
  7. Opiekla som mäso aj krk zo všetkých strán.
  8. Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce, mletú papriku
  9. Všetko som podliala horúcou vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka. Počas dusenia som podlievala malým množstvom teplej vody.
  10. Keď bolo mäso mäkké a odparila sa tekutina, vybrala som plnený krk, lebo chcem teraz mäso opekať bez pokrievky a koža by mohla prasknúť.
  11. Nechala som ešte 10 minút opekať mäso.
  12. Plnený krk som nakrájala na plátky. Podávala som s ryžou a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.