Omeletka z letnej záhrady

Autor receptu: medulienka108

Včera som mala chuť dať si na večeru niečo ľahké s vajíčkom. Otvorila som chladničku a jednoducho, čo som našla, šlo rovno na panvicu. Žiadna novota vo svete gurmánov, ale možno vás napadne dať si omeletu na večeru aj u vás doma.

1
porcia
2 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľku a nadrobno nasekanú čili papričku.
  2. Keď zosklovatie, pridáme nasekaný strúčik cesnaku s cuketou nakrájanou na hranolčeky a čerstvú zelenú fazuľku nakrájanú na rovnakú dĺžku ako cuketa. Jemne osolíme. Hodila som tam aj ryžu, čo mi zostala z predchádzajúceho dňa.
  3. Občas premiešame. Počkáme si kým cuketa nechytí zlatistú farbu a zalejeme všetko rozhabarkovanými vajíčkami s niekoľkými kúskami balkánskeho syra.
  4. Nemiešame, počkáme, kým vajíčko nestuhne. Podávame pokvapkané kečupom, ochutené čerstvým čiernym korením a nasekanou bazalkou. (Ja som si uvedomila, že som nesfotila omeletu s bazalkou, až kým polovica z nej už bola fuč :))