Omeleta
Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni, keď si v ich spoločnosti
môžeme pripomenúť aj liptovský región. Určite nemusím pripomínať dôležitosť zeleniny, ale aj ovocia, na ľudský organizmus.
Použil som ju nielen do nadstavovanej plnky, ale v dekoračnej podobe rukoly (aruguly) aj ako ozdobu na raňajkovom tanieri. Ak
sa Vám vydarí aj domáca bagetka, tak si nielen pochutnáte, ale dočkáte sa aj vážnosti a úcty spoločnosti pri stole, tak ako aj ja!
4-6 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- Začal som prípravou pokrájanej zeleniny, ktorú som orestoval na rastlinnom oleji a nadstavil čerstvým maslom. Potom som ju nechal ochladiť, než som nafotil zostavu na omeletu...
- ... s postrúhaným údeným oštiepkom a „parmigiano reggiano cheese“.
- Zeleninová plnka pomaly chladne a vajíčka vyšľahané s PL „šlahetky“ sa na panvici „zomeletkovávajú“.
- Ešte druhú stranu, potom...
- ...jej ¼ „zošupnúť“ za okraj panvice, pridať plnku, posypať ju strúhanými syrmi,
- prikryť prevísajúcim koncom,
- šikovne zrolovať,
- ozdobiť mladou rukolou, pokrájanou zelenou časťou póru a vetvičkou zelerovej vňaťky, servírovať s domácou bagetkou… A už iba dobrú chuť!
- Recept som mal nafotený už naozaj dávno, tak preto až teraz pohľad na náš kvitnúci pomarančovník, s už začínajúcimi plodmi.