Omeleta

Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni, keď si v ich spoločnosti môžeme pripomenúť aj liptovský región. Určite nemusím pripomínať dôležitosť zeleniny, ale aj ovocia, na ľudský organizmus. Použil som ju nielen do nadstavovanej plnky, ale v dekoračnej podobe rukoly (aruguly) aj ako ozdobu na raňajkovom tanieri. Ak sa Vám vydarí aj domáca bagetka, tak si nielen pochutnáte, ale dočkáte sa aj vážnosti a úcty spoločnosti pri stole, tak ako aj ja!

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Začal som prípravou pokrájanej zeleniny, ktorú som orestoval na rastlinnom oleji a nadstavil čerstvým maslom. Potom som ju nechal ochladiť, než som nafotil zostavu na omeletu...
  2. ... s postrúhaným údeným oštiepkom a „parmigiano reggiano cheese“.
  3. Zeleninová plnka pomaly chladne a vajíčka vyšľahané s PL „šlahetky“ sa na panvici „zomeletkovávajú“.
  4. Ešte druhú stranu, potom...
  5. ...jej ¼ „zošupnúť“ za okraj panvice, pridať plnku, posypať ju strúhanými syrmi,
  6. prikryť prevísajúcim koncom,
  7. šikovne zrolovať,
  8. ozdobiť mladou rukolou, pokrájanou zelenou časťou póru a vetvičkou zelerovej vňaťky, servírovať s domácou bagetkou… A už iba dobrú chuť!
  9. Recept som mal nafotený už naozaj dávno, tak preto až teraz pohľad na náš kvitnúci pomarančovník, s už začínajúcimi plodmi.