Omeleta s džemom (fotorecept)

Autor receptu: turistka

Niet nad recepty, ktoré si ukladala moja matka do ručne viazanej kuchárskej knihy, ktorú urobil môj dedo. Aj táto ručne písaná kniha mi pomohla, keď som sa učila variť. Našla som v nej i recept na omelety, ktoré sa potrú akýmkoľvek džemom. Rada Vám recept poskytujem. Je kalorický a určite Vám ho neodmietnu ani malé deti, babičky, deduškovia, manželia, väčšie deti či nečakaná návšteva.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Z 2 bielkov so štipkou soli ušľaháme sneh.
  2. Vyšľaháme 2 žĺtka s jemným kryštalovým cukrom. Vyšľahaný je dobre vtedy, keď sa nám urobí cestička, ktorá sa hneď neuzatvára.
  3. Pridáme 4 PL múky, 1/2 balíčka PDP, 6 PL mlieka, dobre vareškou zmiesime. Pridáme sneh z 2 bielkov a jemne ho tiež vmiesime.
  4. Z toho množstva nám vyjdú 2 ks pekne , tak akurát vysokých omeletiek, ktoré pečieme na oleji, nie prudko.
  5. Po opečení z obidvoch strán, preložíme na tanier s papierovou servítkou, ktorá odsaje prebytočný olej a natrieme džemom, ten si môžete dať ľubovoľný, v tomto prípade je ríbezľový.
  6. Obidve omeletky som preložila na polovicu a posypala vanilkovým cukrom.
  7. Omeletky sa jedia malou dezertnou vidličkou, je to jemné a lahodné jedlo. Ak si dáte navrch kopček šľahačky, bude to už mať moc kalórií, tak nedoporučujem, Dobrý je k tomu akýkoľvek čaj a dámy si môžu dopriať i dobrý likér.