Omeleta s brokolicou

Autor receptu: lyali

Omeleta je mojou spomienkou na detstvo. Mávali sme ju doma k zemiakovej kaši. Moja omeleta je plnená brokolicou s cottage cheesom, podávaná s paradajkovou omáčkou a pre tých mäsomlsných aj s kuracím plátkom :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a dáme upariť.
  2. ...
  3. Ak sme mäsomlsní, priebežne si pripravíme kuracie plátky. Kuracie rezne (napr. kuracie vykostené stehná bez kože),
  4. ktoré sme si vopred namočili do obľúbenej marinády (napr. 1biely jogurt, 1vajce, pretlačený cesnak, vegeta, po vybratí z marinády obalím v strúhanke),
  5. si ľubovoľne tepelne upravíme (môj toastovač má aj "grilovacie" platne - jemne ich potriem olejom a ugrilujeme v ňom mäso) a
  6. tu je výsledok:
  7. Uparenú brokolicu vyberieme (uparíme podľa svojej chuti "chrumkavosti").
  8. Roztopíme maslo a premiešame s ním brokolicu. Krátko prehrejeme, vypneme a zľahka premiešame s cottage cheesom. Dochutíme soľou.
  9. Lúpané krájané paradajky z konzervy dáme do hrnca, prevaríme spolu s klinčekom, celým novým a zeleným korením a ochutíme podľa chuti bylinkovou soľou s obsahom tymiánu a cukrom.
  10. Na jednu omeletu si rozšľaháme 4vajcia s 2PL mlieka a soľou podľa chuti.
  11. Panvicu zľahka potrieme olejom (pomôžeme si napr. "pierkom") a vylejeme na ňu vaječnú zmes.
  12. Upečieme omeletu (pečieme z oboch strán).
  13. Upečenú omeletu naplníme brokolicovou plnkou.
  14. Podávame s paradajkovou omáčkou a prípadne s kúskom mäsa. Aby omeleta bola pekná (hrubá), robila som zo štyroch vajec. Na jednu porciu myslím, že stačí pol takejto omelety a pol rezňa z kuracieho stehna :-) Dobrú chuť :-)