Omeleta s brokolicou
Autor receptu: lyali
Omeleta je mojou spomienkou na detstvo. Mávali sme ju doma k zemiakovej kaši. Moja omeleta je plnená brokolicou s cottage cheesom, podávaná s paradajkovou omáčkou a pre tých mäsomlsných aj s kuracím plátkom :-)
Postup
- Umytú brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a dáme upariť.
- ...
- Ak sme mäsomlsní, priebežne si pripravíme kuracie plátky. Kuracie rezne (napr. kuracie vykostené stehná bez kože),
- ktoré sme si vopred namočili do obľúbenej marinády (napr. 1biely jogurt, 1vajce, pretlačený cesnak, vegeta, po vybratí z marinády obalím v strúhanke),
- si ľubovoľne tepelne upravíme (môj toastovač má aj "grilovacie" platne - jemne ich potriem olejom a ugrilujeme v ňom mäso) a
- tu je výsledok:
- Uparenú brokolicu vyberieme (uparíme podľa svojej chuti "chrumkavosti").
- Roztopíme maslo a premiešame s ním brokolicu. Krátko prehrejeme, vypneme a zľahka premiešame s cottage cheesom. Dochutíme soľou.
- Lúpané krájané paradajky z konzervy dáme do hrnca, prevaríme spolu s klinčekom, celým novým a zeleným korením a ochutíme podľa chuti bylinkovou soľou s obsahom tymiánu a cukrom.
- Na jednu omeletu si rozšľaháme 4vajcia s 2PL mlieka a soľou podľa chuti.
- Panvicu zľahka potrieme olejom (pomôžeme si napr. "pierkom") a vylejeme na ňu vaječnú zmes.
- Upečieme omeletu (pečieme z oboch strán).
- Upečenú omeletu naplníme brokolicovou plnkou.
- Podávame s paradajkovou omáčkou a prípadne s kúskom mäsa. Aby omeleta bola pekná (hrubá), robila som zo štyroch vajec. Na jednu porciu myslím, že stačí pol takejto omelety a pol rezňa z kuracieho stehna :-) Dobrú chuť :-)