Omáčka z červenej šošovice a koreňovej zeleniny

Autor receptu: lenivaveganka

Toto je úžasná hustá omáčka. Ak chcete docieliť redšiu konzistenciu, pridajte viac vody. Ja to robím väčšinou na spôsob zeleninovej ,,sviečkovej" so špaldovou knedľou, takže uprednostňujem hustejšiu konzistenciu. Na obrázku je ako príloha pšeno s hráškom a kukuricou.

Postup

  1. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, okoreníme a chvíľu pražíme.
  3. Pridáme červenú šošovicu, pridáme asi 3 lyžice vývaru, prípadne viac a dusíme, až kým všetko nezmäkne. Nie je to tak dlho ako pri bežnej šošovici.
  4. Odstavíme z plameňa a rozmixujeme na kašu. Ak chcete redšiu konzistenciu, postavte omáčku znovu na plameň a zrieďte ju s vývarom. Nechajte prevrieť. Dochuťte chilly a podávajte. :)